Afstand: 3 kilometer

Waar: Llanfoist (Wales)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Wandeling aan het eind van de dag. Een hoger gelegen rondje opgezocht zodat op een heldere dag als vandaag we kunnen genieten van het uitzicht.

Terwijl de zon al voor lange schaduwen zorgt, toch nog de wandelschoenen aangetrokken voor een korte wandeling. We waren het snel over de locatie eens: hoger gelegen en niet te veel hoogte meters. De keus viel eigenlijk gelijk op ‘the Iron Mountain’  of zoals de heuvel in de omgeving bekend staat: ‘the Blorenge’.

De auto geparkeerd bij ‘Keepers pond’. Hoewel de vijver al lang zijn functie als plek waar de opzichter op eenden kwam jagen heeft verloren, is het uitzicht maar een heel klein beetje veranderd. De heuvels liggen nog steeds op hun plek en de schapen scharrelen nog steeds kun kostje tussen de heide bij elkaar. De electriciteitsmasten en de geasfalteerde weg (en parkeerplaats) zijn hier de weinige aanpassingen in het landschap.

Vanaf de parkeerplaatsen wandelen we via de paadjes tussen de heide door in de richting van ‘Fox Hunter car park’. De te overwinnen hoogtemeters zijn goed te doen.

Vanaf ‘Fox Hunter car park’ nemen we niet het wandelpad dat in de richting van het trig point slingert, maar steken we recht door. Achter de grote steen staat een (klein beetje gammel) bankje opgesteld. Tijd om even te gaan zitten en van het uitzicht te genieten hebben we gelukkig genoeg. En onder het toezicht van de schapen worden een paar foto’s gemaakt. Toegegeven: het uitzicht verveelt nooit.

Om niet door de schemer overvallen te worden, is het dan toch tijd om het rondje af te gaan maken. Nog een paar meter dalen en dan wordt een mooi breed graspad bereikt. Met hier en daar een paar losliggende stenen is het wel zaak om op te blijven letten waar je de voeten neer zet.

Met de zon op het gezicht wordt dan binnen no-time de andere kant van ‘Keeper’s pond’ bereikt.

 

Nog even het onvermijdelijke bruggetje oversteken en dan kunnen de laatste meters van de wandeling afgewerkt worden.

Al met al geen groot of inspannend rondje, maar op een zonnige dag als vandaag zeker de moeite waard, al is het alleen al voor de uitzichten. Lekker gewandeld en dus nu tijd voor thee met taart.

Ps. wil je een groter rondje op de Blorenge wandelen, kies dan voor wandeling ‘Rondje bij de Blorenge‘.

Facebooktwitter