Afstand: 10 kilometer

Waar: Marle (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een wandeling die net buiten Zwolle begint. Het eerste stuk gaat over een dijkje. Een klein stukje langs de doorgaande weg en een pauze op het terras van de zorgboerderij ‘hof van Windesheim’. Na nog een klein rondje over het Landgoed Windesheim en een natuurgebied van Staatsbosbeheer, net op tijd voor de regen terug. Lekkere appeltaart en een verrassend afwisselend rondje.

DSC_0303

Gezocht: wandeling met water, historie, vergezichten, flora en fauna. Gevonden een rondje net buiten Zwolle. Net buiten Marle (Bremmelerweg voor de navigatie) kunnen we een route oppikken die onderdeel is van het Salland Wandelnetwerk.  Eert wandelen we over het dijkje langs de ‘Soestwetering’ in de richting van Zwolle.

Op het water is een paar futen druk doende de zondagmiddaglunch bij elkaar te vissen en naast de bloeiende lisdodden bloeien er ook twee waterlelies. Bij een brug besluiten we over te steken en de wandeling in de richting van Windesheim te maken. Even uitkijken voor een overstekende pad (die vervolgens bijna plat wordt gereden door een paar fietsers). In de verte steekt de molen van Windesheim al af tegen de grijze lucht.

DSC_0317

Aan het eind van het fietspad slaan we rechtsaf en lopen een stukje langs de doorgaande rijksweg naar Windesheim. De route volgt het klinkerpad bijna langs de kerk en met een paar uitnodigende parasols komt het terras van de zorgboerderij in zicht. Meer dan de uitnodiging ‘Koffie met appeltaart’ hebben we niet nodig om een pauze in te lassen.

Na de koffie gaat de wandeling verder in de richting van Landgoed Windesheim. We slaan de asfaltweg af en  maken een kleine omweg over het landgoed. Via een paar bospaadjes komt de route een paar honderd meter verderop weer op de asfaltweg uit.

DSC_0326

Na de oversteek door het natuurgebied “IJsselvallei, Tichelgaten Windesheim”  een mooi uitzicht op de dijk met een indrukkende onweersbui er boven. Een versnelling hoger voor het laatste stuk van de wandeling.

Ps. de koffie (en de appeltaart met slagroom) zijn zeker de pauze waard.

Facebooktwitter