Afstand: 3 kilometer

Waar: Alpe d’Huez (Frankrijk)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: een wandeling over de weg vanaf het eindpunt van de lift ‘les Jeux’ terug naar Alpe d’Huez. Alleen maar afdaling.

De benen voelen nog een beetje zwaar zo op de eerste dag van het nieuwe jaar, dus met algemene stemmen kiezen we als eerste wandeling eentje zonder klimmeters. Met de lift bereiken we het hoogste punt van de wandeling, in de sneeuw. Er is nog even discussie; geldt dit ook voor wandelaars of alleen voor skiërs en snowboarders? We besluiten dat voor wandelaars het waarschijnlijk geen probleem is om de dalafdaling te maken. Via de gebaande weg over de sneeuw gaan we met een boogje om het routebord heen.

De alternatieve route en de route volgens de bordjes komen een paar honderd meter toch weer bij elkaar. Met de weg helemaal sneeuwvrij kan het wandeltempo iets omhoog. Toch breken we in deze wandeling niet het werelduurrecord, maar dat stond ook niet op het programma van de dag. De weg naar beneden heeft weinig bochten dus het lijkt een bijna rechte wandeling.

Binnen het uur wordt het chalet van de skischool bereikt. Nog een kleine oversteek over de sneeuw en dan kunnen we de cabine van de lift in. Terug naar huis, tijd voor thee.

Ps. met deze drie kilometer is de kop eraf van de uitdaging voor 2017 om in één jaar 2017 kilometer te wandelen.

Facebooktwitter