Afstand: 4 kilometer (189 hoogtemeters)

Waar: Villard Reculas (Frankrijk)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Korte wandeling, inclusief klim naar het terras van ‘La Bergerie’. Met een strak blauwe lucht een goede wandelbestemming.

Na de wandeling die vooral bergaf ging, hebben we vanmiddag nog tijd voor een wandeling met een klimmetje. De eindbestemming van deze middagwandeling levert geen discussie op; een terras in het zonnetje is altijd een goed idee. Om toch nog een paar kilometers te maken kiezen we voor een kleine omweg. Vanaf de voordeur eerst richting de berg en dan rechtsaf richting Huez over het wandelpad. Bij de weg steken we de brug over en wandelen verder in de richting van het uitkijkpunt. Dat voelen we gelijk in de kuiten, toch al weer klimmen.

Omdat er nog wat hoogtemeters wachten, laten we het uitkijkpunt vandaag links liggen en gaan rechtsaf richting het dorp. Op de terrasjes in het dorp is het, ondanks het zonnetje nog rustig.

Bij de lift nog even getwijfeld. Naar boven wandelen of toch instappen. Kop of munt beslist: het wordt wandelen. Is het eerste deel nog goed te doen, na een paar bochten wordt het bospad een stuk smaller en steiler. Goed opletten waar je de voeten neerzet. Gelukkig ligt er geen sneeuw of ijs, en komen we zonder al te grote glijpartijen boven. Het is voor een paar hollandse kuiten hier en daar even flink je best doen. En dan te bedenken dat er mensen zijn die hier hardlopend naar boven gaan. Wij houden het bij een rustig wandeltempo. Is er ook iets meer tijd (en lucht) om van het uitzicht te genieten.

Als we het bos uitlopen komt het eindpunt van de wandeling direct in zicht. Nog een paar meter dalen en dan is het terras bereikt. Een zonnig plekje en wat te drinken vormen een mooie afsluiting van deze korte wandeling.

Ps. vanaf het terras van ‘La Bergerie’ kun je ook eenvoudig de route ‘Pijn in de tenen’ op pakken.

 

Facebooktwitter