Afstand: 4 kilometer (135 hoogtemeters)

Waar: Alpe d’Huez (Frankrijk)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een wandeling tussen twee liften. Dalen en klimmen.

Strakke blauwe luchten en geen meters hoge sneeuw, prima condities om een wandeling op de wandelschoenen te gaan maken. Om snel een paar hoogtemeters te overwinnen, nemen we eerst een paar liften en aan de top van ‘Les Jeux’ worden de veters nog even strak aangetrokken.

Gelijk weer berg af over de sneeuw met hier en daar ijs, dus dat is nog even goed uitkijken. Gelukkig genoeg profiel op de zolen dus iedereen blijft overeind. De wandeling gaat in de richting van de langlaufloipen. De route is goed te volgen en omdat de sneeuw in dit gedeelte te weinig is om te langlaufen, kan er hier gewoon gewandeld worden (wanneer de loipes open zijn, wordt er nogal streng gecontroleerd en is het gebied bijna verboden terrein voor wandelaars).

Na toch weer een klimmetje (er is hier geen ontkomen aan), liggen er wat verderop toch wat sporen waar een paar sportievelingen eindeloos rondjes maken. Wij wandelen over het gras verder in de richting van de skipiste. Het wandelpad laat de piste links liggen. Met een redelijk goed te volgen route volgen we de weg, soms voetstappen in de sneeuw achterlatend,  in de richting van de lift. Nog even tijd om stil te staan bij het uitzicht het dal in. Allemont is in de verte bij het stuwmeer te zien.

Blijkt dat zoals zo vaak het zwaarste stuk van de wandeling weer aan het eind zit. Behoorlijk klimmen maar het eindpunt is al weer in zicht. Nog even overleg en met kop en munt wordt besloten om met de lift naar beneden te gaan. De lunch wacht en de maag rammelt.

Ps. onderweg geen gelegenheid voor koffie of thee afgezien van de twee picknicktafels. Wil je een langere wandeling maken, combineer dan deze wandeling met ‘Op herhaling’.

Facebooktwitter