Afstand: 3 kilometer

Waar: Alpe d’Huez (Frankrijk)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een wandeling die alleen maar naar beneden gaat, inclusief uitzicht op Alpe d’Huez.

Omdat de middag nog lang genoeg is besloten om nog een een blokje om te gaan. Bij de lift kennen ze ons blijkbaar al en als we klaarstaan om neer te ploffen in de stoeltjeslift gaat de vraag ‘Encore?’ gepaard met een grote glimlach. En ja, we gaan nog maar een keer naar boven. Naar de top wandelen (gewoon de gele bordjes volgen) zou natuurlijk ook kunnen maar de lift is ook leuk.

Eenmaal boven is het even kijken welke route we gaan volgen. Gekozen wordt voor de zon op het gezicht en de wind in de rug. Dus met een boogje om de berg heen en dan in de richting van Alpe d’Huez. Met de blik op de zendmast gericht volgen we het pad naar beneden, bruggetje over en in de richting van een bankje.

Bij het bankje even de tijd genomen voor wat foto’s van het dal en dan linksaf in de richting van de bewoonde wereld. Het pad gaat in een vloeiende beweging (onder de skilift door en over een wildrooster) heuvelaf. Prima te doen, zo in de middag. Alleen bij tegenliggers is het even kijken wat het wordt, links of rechts passeren. Er lijkt vandaag geen echt systeem in te zitten, dus we doen maar gewoon wat.

Vrolijk fluitend komen we bij de lift aan die ons terug gaat brengen naar de top van deze klim zodat we (met nog een tweede lift) de dalafdaling naar huis kunnen maken.

Al met al niet de meest indrukwekkende wandeling, maar in het zonnetje is het altijd lekker.

Ps. deze wandeling kan gecombineerd worden met ‘Tussen twee liften’ tot een wandeling van zeven kilometer.

Facebooktwitter