Afstand: 7 kilometer

Waar: Kampen (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een wandeling over de dijk bij Kampen. Start bij het station en een stop voor lunch in het historische centrum. Wijdse gezichten (ondanks het druilerige weer), prima lunch en uitstekend gezelschap, alles aanwezig voor een geslaagde wandeling.

Bij het station van Kampen (kies wel voor het goede station: Kampen, en niet voor station Kampen Zuid, want dan ben je een beetje uit de richting) verzamelen we vandaag voor de wandeling. Volgens goed NS-gebruik, met enige vertraging, gaan we vol goede moed op stap. We blijven eerst aan deze kant van de IJssel en wandelen op het gemak maar met deel één van een goed gesprek in de richting van de brug. Voordeel van boven over de dijk wandelen is het mooie uitzicht over het landschap. Hollandser kan het bijna niet. De molen in een mistig landschap, een achtergrond vol historie en bruggen met moderne, maar niet altijd fraaie graffiti. Omdat de route behoorlijk duidelijk is kan er eindeloos weggekletst worden. Geen enkele kans om te verdwalen.

Net onder de brug door, slaat de route linksaf, dijkaf en met een ruime omtrekkende beweging, gaat de wandeling verder over de brug naar de andere kant van het water.

Hier is het even zoeken naar het pad, maar met enige fantasie is het wandelpad te vinden (even het gesprek onderbroken). Dan blijkt het toch behoorlijk glad te zijn, als we al glibberend en glijdend de dijk afwandelen. Even de schoenen goed afstampen als we weer op het asfalt staan. De route gaat nog een klein stukje over de dijk maar steekt dan de bebouwde kom van Kampen weer in.

Eenmaal in de bebouwde kom vinden we de uitgestippelde route minder belangrijk. Een paar keer links/rechtsaf en voor je het weet sta je in de winkelstaat van deze Hanzestad. Vroeger werd Kampen nog wel eens ‘het Rotterdam van de Middeleeuwen’ genoemd, nu zoeken we tussen de moderne winkels een plekje voor de lunch. Even warm worden en een beetje opdrogen.

Na de lunch wandelen we vanuit de winkelstraat, over de brug terug naar het station en maken zo het rondje compleet.

Facebooktwitter