Afstand: 8 kilometer

Waar: Hattem (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een wandeling door het bos naar de bewoonde wereld en weer terug. Zon en sneeuw(pop) als decor.

Uitgezwaaid door de sneeuwpop op pad voor een wandeling om nog de laatste zonnestralen van de dag op te vangen en de sneeuwhoogtes in het bos te meten. Omdat de sneeuw niet de kniehoogte bereikt is het, afgezien van hier en daar wat glibberen, goed te wandelen in het bos. Gelukkig hebben de strooiwagens de bospaden niet in de strooiroute opgenomen.

Om niet voor onverwachte verrassingen te komen staan in de winterse omstandigheden, wordt besloten vooral de bekende rechte bospaden te volgen en in de richting van de bewoonde wereld te wandelen. Bij het bankje even kort overleg of het nodig is een theepauze in te lassen.  Omdat het toch net te koud is om stilzittend van het zonnetje te genieten, toch maar besloten in beweging te blijven.

Nog een paar bospaden over voor de bewoonde wereld wordt bereikt. Na een kleine slinger door de woonwijk, via het fietspad terug in de richting van het bos. Met de schemer toch sneller binnenkomend dan gedacht is het even doorwandelen.

De laatste paar hindernissen overwonnen, voor de geduldig wachtende sneeuwpop weer wordt bereikt.

Ps. de maximale gemeten sneeuwhoogte van de wandeling was 5 centimeter (moest wel even handmatig bij elkaar worden geveegd).

Facebooktwitter