Afstand: 5 kilometer

Waar: Ouderkerk aan de Amstel (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een wandeling van twee lusjes. Start- en eindpunt is de Sint Urbanuskerk in Ouderkerk aan de Amstel. Het eerste lusje gaat langs de molen en heeft uitzicht op de Arena. Het tweede lusje gaat nog een stukje langs de Amstel en met een boogje terug naar het centrum.

Met nog tijd over voor de afspraak van vanmiddag, wordt voor Ouderkerk aan de Amstel gekozen. Door de blauwe zone wordt de tijdslimiet voor de wandeling op anderhalf uur gezet. Dan moet het toch lukken om een rondje te maken, voorzien van een paar foto’s en misschien zelfs een kopje koffie.

Voor de auto wordt een plek gevonden vlak bij de kerk. Snel de wandelschoenen aan want de tijd van de parkeerschijf tikt al weg. Via de brug (een paar meter extra gewandeld zodat het plaatje bijna compleet is) en langs het historisch museum gaat de wandeling door het centrum. Bij de stoplichten is het kiezen; rechtdoor of linksaf. Het wordt rechtdoor. Nog een klein stukje bebouwde kom en dan is het flaneren langs de Amstel.

Hoewel de lucht zomers blauw is, geeft flaneren met de wollen muts op toch een minder zomers gevoel. Bij de molen wordt met algemene stemmen besloten toch maar rechts af te slaan en aan de terugweg te beginnen. Blijkt dat we toch minder ver zijn afgedwaald dan gedacht en is er nog, zo wordt ingeschat, ruim de tijd over om een extra lusje aan de wandeling te plakken.

De brug over en dan gelijk weer links af om langs het water te kunnen blijven lopen. Blijkt dat je vanaf deze kant van het water niet via een brug terug naar de Sint Urbanuskerk kunt wandelen. De positief ingestelde wandelaars zien de zonnige kant: nog een paar extra meters in het zonnetje en langs het water. De ongeruste wandelaar vraagt zich af hoe de andere kant van het water te bereiken zonder te hoeven zwemmen. Het antwoord is eenvoudig, gewoon het rondje afmaken, brug weer over (pas op voor fietsers) en dan weer rechts af richting het centrum.

Met nog genoeg tijd over om bij de bakker twee broodjes te halen, maar te weinig om er koffie bij te bestellen, wordt de wandeling binnen de anderhalf uur uitgelopen.  Misschien geen topprestatie maar wel lekker gewandeld.

Ps. twee lekkere broodjes gehaald bij Bakkerij Out, bakker sinds 1897. De broodjes zijn wel van vandaag. Onderweg kom je langs een aantal informatieborden van de ANWB. Mocht je snel kunnen lezen of je minder ongerust maken over de parkeerschijf, dan neem je nog een aantal weetjes onderweg mee.

Facebooktwitter