Afstand: 6 kilometer

Waar: Amstelveen (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een wandeling vanaf de Boswinkel, door het aangelegde deel van het Amsterdamse Bos. Inclusief een onverwacht klimmetje.

Nadat de langste wandeling van de uitgezette rondjes zonder blaren is voltooid (het is maar zeven kilometer, dus goed te doen) is er nog tijd om een tweede rondje te maken. Even op het lijstje gekeken: de Parkwandeling is een rondje van zes kilometer, dat moet nog te doen zijn voor de zon onder gaat. Deze wandeling blijft aan de andere kant van de Bosbaan, dus een heel ander decor dan bij de eerste wandeling.

Het is even zoeken naar het eerst paaltje (gele kop, wandelnummer 2), maar eenmaal gevonden kan de wandelversnelling aan. Brede wandelpaden en langs een kinderbad (in januari staat er geen water in, dus geen waterplezier). Mocht je vergeten zijn wat te drinken mee te brengen, dan brengt de eerste fontein, net voorbij het kinderbad uitkomst. Deze waterpunten staan blijkbaar de hele dag aan. Met een klein beetje tegendraadsheid besloten een wandelpad eerder linksaf te slaan en het smallere wandelpad in te steken. Tot grote verrassing in een toch wel vlakke omgeving zit er nog een onverwacht klimmetje in de wandeling.

Gelukkig staat er boven weer een fonteintje voor een korte verfrissing en een informatiebord als goed excuus om even stil te blijven staan. Dan is het weer dalen en het wandelpad verder volgen. Een stukje langs het water en weer een bruggetje over. De wandeling komt nog langs een koffiehuis. Even twijfelen, tijd voor koffie of toch maar door wandelen. Het wordt doorwandelen.

Na nog een paar wandelpaden en bruggetjes (er zijn zijn een paar bijzonder uitgevoerde exemplaren bij) overwonnen te hebben is de picknicktafel bij de Boswinkel weer bereikt. Eindpunt van de wandeling. Lekker gewandeld maar niet direct mijn favoriete omgeving; het ligt er wel wat ‘aangeharkt’ bij. De omgeving doet meer als een park dan een bos aan.

Ps. voor een bijna middagvullend programma (of ochtend) kan de wandeling gecombineerd worden met ‘Fotoshoot’.

Facebooktwitter