Afstand: 8 kilometer

Waar: Heerde (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een typische zondagmiddagwandeling door het bos en over de hei, net buiten Heerde. Afwisselend door bos, over de hei en als kers op de wandeling een meertje waar de rust verstoord werd door een paar vechtende eenden.

Ondanks de hele verzameling wandelingen die al gemaakt zijn zo in de bossen rond Heerde, vandaag toch nog maar eens proberen of er nog een rondje te maken is over een onbekende paden en wegen. Om de kans van slagen iets groter te maken, wordt het startpunt van de wandeling op de parkeerplaats van het ‘Gelders landschap‘ gelegd. Niet een van de meest gebruikte startpunten in de verzameling.

Op het grasveld bij de parkeerplaats is het vandaag lastig voetballen: de wilde zwijnen zijn helemaal losgegaan en het gras lijkt meer op een knollenveld dan op een grasveld. De bal kan dus in de kofferbak blijven en de wandelschoenen aan. Om de zonnige zondagmiddagwandeldrukte te ontwijken is het eerste pad links een goede optie.

Bij het fietspad is het even goed uitkijken voor voorbijflitsende fietsers en dan weer verder over  het zandpad inclusief een klein klimmetje. Nog een paar omtrekkende bewegingen inclusief een bospad met omgevallen boom (maar er is ruimte genoeg om er onderdoor te wandelen) voor de Renderklippen in zicht komen.

De wandelpaden zijn hier duidelijk ingelopen en met de zon op het gezicht wordt de andere kant van de hei bereikt. Het is even kiezen, de korte weg terug naar de parkeerplaats, of nog een klein ommetje en langs  het “Pluizenmeertje“.

Is het meestal rustig bij meertjes, hier wordt de stilte behoorlijk verstoord door opspattend water van twee vechtende eenden. Ze lijken voorlopig nog genoeg energie over te hebben, dus afwachten wie er gaat winnen is waarschijnlijk niet het beste idee.

De route steekt nog een keer de hei over en volgt nog een paar zandpaden voor de parkeerplaats weer in zicht komt. Even het stof van de schoenen stampen en dan richting de koffie met appeltaart.

Facebooktwitter