Afstand: 1 kilometer

Waar: Swindon (Engeland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: een superkort rondje door een stukje bos net naast de snelweg. Waarschijnlijk een van de meest onwaarschijnlijke plaatsen voor een bluebell-wandeling, maar desondanks een indrukwekkend blauw tapijt.

Voor de pauzewandeling tijdens de toch wel lange autorit van Dover naar Parkend gegoogled op ‘bluebells’. Een van de zoekresultaten is ‘Hagbourne Copse‘. Even de tekst gelezen en in de eerste regel wordt al duidelijk dat het geen indrukwekkend groot bos is maar een kleine groenstrook net naast de M4 bij de afrit voor Swindon, aan de rand van een klein industrieterrein. Benieuwd of de navigatie dit kan vinden. Het volgen van de M4 is geen probleem voor het kastje dat bijna overal de weg weet. Net van de snelweg af komt de groenstrook al snel in beeld en de blauwe gloed tussen de bomen verraadt dat het gelukt is de speld in de hooiberg te vinden.

Tussen de fabriekshallen en kantoorpanden is het even zoeken naar een parkeerplaats. Met de auto netjes geparkeerd is het tijd voor een frisse neus en een rondje door het groen met een blauw accent.

Het toegangshek is vergrendeld met een touw maar nodigt toch uit voor en wandeling. Tussen de bomen slingeren verschillende wandelpaadjes en ondanks dat het ongetwijfeld niet de plek is die door de meeste wandelaars wordt uitgezocht voor een selfie of een groepsfoto tussen de bloemen, zijn er toch een paar wandelaars die de camera hebben meegenomen voor een kleine fotoserie.

Met een paar omtrekkende bewegingen over de bospaadjes is de hele groenstrook van alle kanten bekeken. Met zoveel groen is het bijna onvoorstelbaar dat de bebouwing en de snelweg op een steenworp afstand liggen. Maar dan is het toch genoeg, worden de wandelschoenen ingepakt en gaat de reis naar Lydiard Park.

Facebooktwitter