Afstand: 9 kilometer

Waar: Forest of Dean (Engeland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een wandeling door de ‘Forest of Dean’ langs een bonte verzameling kunstwerken. De afleiding van de kunstwerken zorgt er voor dat niet alle klimmetjes in de benen worden gevoeld.

Voor vandaag is de keuze gevallen op de ‘sculpture trail’. Na een korte worsteling met de parkeerautomaat kunnen de wandelschoenen uit de kofferbak gehaald worden voor een rondje door ‘Forest of Dean’. Omdat het een uitgepijlde wandeling is kan al het kaartmateriaal in de tas blijven.

Vanaf de parkeerplaats gaat de route gelijk behoorlijk omhoog, geen tijd dus om rustig op gang te komen. De kunstwerken in de klim zijn een goed excuus om even stil te staan en op adem te komen. Na een half uur wandelen steekt even de twijfel de kop op of dit een geschikte wandeling is. Er staan zoveel bordjes in het bos dat het wel een heel georganiseerd rondje dreigt te worden. Besloten om het nog een kilometer aan te zien en anders de route af te breken.

Gelukkig blijk je dan zover van parkeerplaats te zijn gewandeld dat alle andere routes wel zo’n beetje verdwenen zijn. Dus toch maar de route, in de lange variant, afmaken. Onder weg een hele verzameling kunstwerken te zien.

In de ‘cave of silence’ van de gelegenheid gebruik gemaakt om even op een bankje van de rust te genieten, hoewel die aan een stuk door verstoort wordt door kwetterende vogels. Even de hoop gehad dat het bord voor de stilte aan gaat om de onruststokers tot stilte te manen. Misschien had ik langer moeten wachten of misschien was het gekwetterd niet hard genoeg of misschien maakte de kunstenaar een grapje. Maar als er al een lampje in het bord verstopt was, ik heb het niet aan zien gaan.

Nog meer bospaden voorzien van kunstobjecten in een steeds wisselende omgeving. Door het moeten letten op de routebordjes, de ongelijke wegen en de kunstwerken, vliegen de kilometers voorbij.

Bijna aan het eind van de wandeling gaat de route langs, wat uiteindelijk mijn favoriet is: the Cathedral. Een enorm hangend glas-in-lood kunstwerk. Even staan wachten met het maken van de foto tot twee andere wandelaars uit beeld waren gewandeld, hoewel een van de wandelaars opmerkte dat ik hen beter op de foto erbij had kunnen zetten, voor het perspectief.

Nog een klein stukje wandelen voordat de laatste bocht in de route bereikt wordt. Al-met-al de moeite waard, met genoeg mogelijkheid om onderweg van mening te verschillen over wat mooi is of niet.

Ps. deze wandeling volgt de complete route. Er zijn twee ingekorte routes mogelijk. Deze staan op de talrijke bordjes aangegeven.

Facebooktwitter