Afstand: 6 kilometer

Waar: Goodrich (Engeland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een afwisselende wandeling op de grens tussen Engeland en Wales. Met de historie van een kasteel, de rust van een kabbelende rivier en het uitzicht op de top van de heuvel.

Midden in het dorp geparkeerd voor de ochtendwandeling. De eerste stop van vandaag is Goodrich Castle. De overblijfselen van dit middeleeuwse kasteel staan niet te missen in het landschap. Van het kasteel gaat de wandeling in de richting van de Wye. Tussen de grote steenbrokken door kabbelt het water rustig door terwijl de wandelaar op het zelfde tempo meereist. Als er genoeg moed is verzameld en er weer een pad rechtsaf gevonden wordt, is het het weer tijd om te gaan klimmen. Het bospad slingert tussen de bomen door naar boven (met een paar mooie doorkijkjes op de bluebells). Halverwege de klim, met een doorkijkje op Goodrich Castle, is er tijd om even op adem te komen.

Net als gedacht wordt dat het zwaarste deel er voor vanmorgen op zit, ligt de tweede klim vandaag klaar: Coppet Hill. In dit plaatselijke natuurgebied mag vrij gewandeld worden zolang je maar op de paden blijft. Het gedeelte tussen de bomen is een redelijke uitdaging, maar eenmaal  in het open veld wordt het een stuk eenvoudiger en het uitzicht is zeker de moeite waard: vanuit Engeland uitzicht op Wales. Bij het trigpoint even de tijd controleren. Nog een beetje speling om nog een stukje het wandelpad te volgen maar dan wordt het tijd om richting Goodrich terug te wandelen.

Met weer een typisch stukje dwars door het net ingezaaide land (maar het is de uitgezette route en zo te zien zijn er al meer wandelaars tussen de jonge plantjes door gemarcheerd) over het ‘public foothpath’. Met een soepele klim over de stile kan de weg worden overgestoken in de richting van de kerk.

Vanaf de kerk met een aantal bijzondere decoratie-elementen, via het kerkhof, is het nog maar een paar straatjes verder voor het eindpunt van de wandeling weer in zicht komt. Lekker gewandeld en zeker de moeite waard.

 

Facebooktwitter