Afstand: 8 kilometer

Waar: Bigsweir (Engeland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Op de grens van Engeland en Wales, met uitzicht op de ‘River Wye’. Inclusief een behoorlijke klim tussen de bluebells door (wanneer je tussen april-mei hier wandelt).

Met het plan om een wandeling vanuit St Briavels te maken onderweg. Wanneer de navigate aangeeft dat bij het volgende kruispunt de route naar links gaat, blijkt dat als gevolg van wegwerkzaamheden dat vandaag niet mogelijk is. Even snel de alternatieven langs: a) de omleiding volgen, geen idee hoe ver dat is, en dan vanuit St Briavels te gaan wandelen of b) een alternatief rondje maken. De keuze valt op alternatief b. Niet veel verder op staan meerdere auto’s geparkeerd en er zijn verschillende wandelbordjes in de heg te herkennen dus begint het alternatieve rondje net buiten Bigsweir.

Inlopen op het redelijke vlakke terrein met uitzicht op de rivier. Bruggetje over, langs de bluebells, door het klaphek en door de weilanden. Engelser kan het bijna niet. In een redelijk tempo volgen de kilometers elkaar op. Na ongeveer 3,5 kilometer is het tijd om op zoek te gaan naar een route terug. Al snel komt er een hek in beeld met het bordje ‘wandelpad’. Een mooi punt om aan de terugweg te beginnen. Gelukkig zijn de benen warmgelopen, want aan de andere kant van het hek begint gelijk de klim naar boven.

Gelukkig is er genoeg afleiding in de vorm van de bluebells, een bijzonder bruggetje (eigenlijk meer een loopplank) en wegvliegende vogels. Blijkt dat het eerste bordje van het wandelpad duidelijk in zicht geplaatst is de rest is soms een beetje zoeken, maar is te doen tot het lijkt dat het pad eindigt bij een huis. Even aanbellen om te vragen waar het routebordje gemist is. Blijkt dat de auto op het erf netjes geparkeerd staat waardoor het wandelpad uit zicht is geraakt.

Gelukkig blijken de meeste klimmeters er wel op te zitten voor deze wandeling en kronkelt het pad zich (tussen de bluebells door) naar beneden. Het laatste deel van de wandeling gaat weer door het open veld. Met duidelijk de brug in zicht waar de wandeling begonnen is, is het nu vooral een kwestie van de heuvel af blijven rollen. Wel even goed uitkijken voor de rondslingerende koeienvlaaien.

Nog een laatste kleine ruk en dan kunnen de wandelschoenen weer ingeruild worden. Hoewel de oorspronkelijke wandeling vast ook een goed idee was, blijkt dit alternatieve rondje zeker de moeite waard. Fijn gewandeld, mooie uitzichten, afwisselende omgeving en mooie bluebell-velden.

Facebooktwitter