Afstand: 8 kilometer

Waar: Llanfoist (Wales)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een bijzondere wandeling de berg op. Op de weg naar boven foto’s gemaakt van de deelnemers van de TumbleUp4Life. Waar de fietsers naar boven ploegen (sommige presteren het om 15 keer op 1 dag de top te bereiken) heb ik tijd om langs de kant te zitten en foto’s te maken.

DSC_0572

Na een vroege start (de eerste deelnemers staan al voor half 5 vanmorgen te trappelen om van start te gaan) is het halverwege de dag tijd voor de wandeling naar de top. Onderweg hopelijk genoeg tijd om een paar mooie foto’s van de deelnemers te maken.

Halverwege de klim, met een mooi uitzicht op het dal en de klimmende fietsers een bijzonder moment om een van de deelnemers van het eerste uur te spreken. Some you win and some you loose. Maar zijn lach is er een om in te lijsten.

DSC_0055

Eenmaal om de bocht komt de vrachtauto die als hoofdkwartier op de top dienst doet al in zicht. Niet alleen de fietsers maar ook de vlaggen leveren een zware strijd tegen de wind. Maar ook vandaag blijken zowel de fietsers als de vlaggen sterker te zijn dan de wind.

Het als altijd een kleine domper dat, als je denkt op de top van de klim te zijn, je nog bijna een kilometer hebt te gaan voor de finish op Fox hunter carpark bereikt wordt. En hoe het geregeld kan worden is mij nog steeds niet duidelijk, maar je hebt hier altijd wind tegen.

DSC_0089

Gelukkig biedt de vrachtwagen niet alleen beschutting tegen de wind, maar de enthousiaste vrijwilligers zorgen voor een warm onthaal. Daar vallen de koffie, taart en snoepjes eigenlijk bij in het niets.

Misschien niet de mooiste route om de top van de Tumble te bereiken, maar zelfs na 6 edities blijft het nog steeds bijzonder om de strijdlust, het enthousiasme en eindeloze doorzettingsvermogen op een dag als vandaag mee te maken. De foto’s laten dat maar voor een heel klein beetje zien. Zoals we altijd zeggen: te veel tranen en te veel stress, maar Never, ever quit.

Ps. de weg terug gaat vandaag in de auto van de ehbo naar beneden. Niet omdat de blaren te groot waren maar om de vrijwilligers in the Village Hall af te lossen. Tijd voor de  ‘thee met taart’-dienst. Aan het eind van de dag bijzonder trots op het bedrag dat de deelnemers bij elkaar hebben gebracht voor Cancer Research UK.

Facebooktwitter