Afstand: 9 kilometer

Waar: Skenfrith (Wales)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Rondje vanuit Skenfrith langs de rivier, dus behoorlijk vlak. Op de terugweg een klimmetje te overwinnen. Bijzonder om met de wandelgroep van Angela en Sue op pad te zijn.

Voor vandaag ingeschreven voor een georganiseerde wandeling met Angela en Sue als groepsleiders. De instructie was best duidelijk: ‘om elf uur verzamelen op de parkeerplaats bij Skenfrith Castle’. Een starttijd van elf uur betekent dat er misschien nog tijd is voor een inlooprondje.

Dat moet toch lukken. Omdat niet alles altijd naadloos hoeft te passen, besloten om nog een korte wandeling vooraf te maken. Het is een gok maar ruim op tijd terug en dus nog tijd om in het zonnetje op het bankje voor het kasteel te wachten op de rest van de wandelgroep. Het blijft ongewoon rustig op de parkeerplaats. Twee minuten voor elf komt er een wandelaar aan en vraagt of er gewacht wordt op de wandelgroep. Blijkt dat het vertrekpunt verschoven is, maar gelukkig nog precies op tijd om bij de wandelgroep aan te sluiten.

Gelukkig hebben Angela en Sue gekozen voor een wandeling die vlak begint. Door het veld in de richting van ‘Sand House’.  Mooie uitzichten op de rivier, bluebells en een bruggetje, al met al een goed begin van de wandeling. Een wandeling door het landschap van Wales kan eigenlijk niet zonder een stile (bij voorkeur meer dan een).  Na een paar stiles komt de theepauze in zicht. De kerk is niet meer in gebruik maar is wel open voor bezoekers, een mooi punt voor een kopje troost.

Wanneer de ‘tea and scones’ (zelf meebrengen) op zijn, komt de groep weer in beweging. Nog meer velden, mooi decor en goed gezelschap en voor je het in de gaten hebt wordt het draaipunt van de wandeling bereikt. Lunchtime op de brug. Tijd om mooie wandelverhalen uit te wisselen. Met de tip te gaan wandelen op ‘Skye’ op zak is na de lunch de eerste echte uitdaging  aan de beurt: door het veld waar het koolzaad letterlijk mans (of vrouws)hoog is.  De voorhoede komt behoorlijk geel van het stuifmeel aan de andere kant het veld uit. Strategisch dus in de achterhoede lopen is het advies.

Dan blijkt ook dat het vlakke deel van de wandeling er echt opzit. De kuiten voelen het direct: toch nog klimmen vandaag. Door een bijzondere boomgaard die in mei mooi in bloei staat en in de herfst appels levert voor de cider. Het is even door worstelen,  maar dan wordt het hoogste punt van de wandeling toch bereikt. Skenfrith ligt zo van een afstandje rustig te wachten op de wandelgroep. De laatste paar honderd meter is heuvel af, dus twee vingers in de neus. De wandeling wordt met de groep afgesloten op het terras van de pub. Nog thee gedronken op een gezellige wandeling.

Ps. Angela en Sue, bedankt voor het gezelschap tijdens de wandeling, zeker voor herhaling vatbaar. Het inlooprondje is ‘Skenfrith Castle‘.

Facebooktwitter