Afstand: 9 kilometer

Waar: Llywel (Wales)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: een wandeling rond Usk Reservoir. Een redelijk vlakke wandeling met een klein klimmetje. Bedenk bij het vinden van de lokatie dat Usk reservoir in het noorden van de Brecon Beacons, en het dorp Usk in het zuiden ligt.

Met nog de klimkilometers van de wandeling langs Llan y Fan is er nog tijd over voor een vlakke wandeling. Usk reservoir is een geschikte bestemming. Bij de dam is er, in ieder geval aan het eind van de dag,  genoeg ruimte om een parkeerplaats te vinden. De eerste paar honderd meter zijn goed te doen, over de vlakke weg over de dam. Even zwaaien naar de vissers die nog proberen of er een visje uit het water te halen is.

Bij het eerste hek is het even kiezen: de wandeling rond het reservoir afmaken of toch richting het romeinse fort. De keuze valt op het reservoir.

Met al het water steeds in een ooghoek aanwezig, meestal tussen de bomen door, is het geen probleem om de route te volgen. Omdat vandaag de wandelrichting tegen de klok in gelopen wordt, blijft het water links liggen. Zijn in veel gevallen de wandelpaden niet meer dan twee voeten breed, deze wandeling volgt vooral de brede grindweg. Breed genoeg om twee auto’s elkaar te laten passeren. Wanneer het verste punt van de wandeling wordt bereikt, is er een bijzonder uitzicht op de heuvels die vanmorgen beklommen zijn.

Met het draaipunt achter de rug is het bijna een rechte streep naar de finish. Nog even stil staan voor een luchtgevecht tussen drie red kites. Na vijf minuten geven ze het op en vliegen ze gebroederlijk weg. Fluitend het laatste stukje wandelen en dan ik het tijd om de wandelschoenen voor vandaag in te pakken.

Ps. een wandeling in een mooi landschap. Kan van het lijstje worden afgestreept, maar voor mij niet direct voor herhaling vatbaar.

Facebooktwitter