Afstand: 7 km

Waar: Hattem (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Wandeling door het bos bij Hattem.

Het terras van ‘Herberg Molecaten’ is het startpunt van een rondje door het bos. Langs de watermolen gaat de route in de richting van het eerste klimmetje van de wandeling. De hoogtemeters vallen mee, maar door het losse zand moet letterlijk het beste beentje voor worden gezet. Na het overwinnen van de klim gaat het mooi vlak verder.

Er is genoeg keuze uit smalle bospaadjes en zo slingert de wandelaar door het bos. Soms is het even uitkijken als de route de mountainbike route kruist. Gelukkig is het vandaag weinig verkeer in het bos en kan er breed over het bospad gewandeld worden.

Met ruim vier kilometer op de teller is er even overleg binnen de groep. Wordt er vandaag gekozen om rechts af te slaan en een lange slinger aan de wandeling te plakken en in de richting van het Heerderstrand te wandelen of wordt het toch links af voor de korte versie? Steen-papier-schaar brengt uitkomst: linksaf en weer in de richting van het terras.

Om er toch nog wel wat van te maken, nog een kort klimmetje om een paar extra hoogtemeters op de teller te zetten. De laatste bospaden en een bruggetjes maken de wandeling compleet en met net iets meer dan zeven kilometer achter de rug wordt de wandeling afgesloten.

Geen wandeling die spannende verhalen op gaat leveren. De kans dat zo midden op de dag er hele kuddes wilde zwijnen oversteken is niet heel groot. Ook de reeën houden zich op dit tijdstip van de dag meestal goed verborgen. Maar wel lekker onderweg geweest.

Facebooktwitter