Afstand: 2 kilometer

Waar: Caldicot (Wales)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Met eeuwen geschiedenis op een paar vierkante meter verzameld staat Caldicot Castle op het lijstje van wandelingen die je niet maakt voor de kilometers maar wel voor het verhaal.

De Noormannen hebben de eerste steen van dit kasteel gelegd en eeuwen later is het een mooie locatie voor een korte wandeling. Afhankelijk van het moment waarop je voor de poort van het kasteel staat om door de geschiedenis te wandelen, kun je een tijdje binnen de muren doorbrengen.

Wanneer je genoeg hebt van alle verhalen over stoere ridders en victoriaanse thee-feestjes, geeft het park nog ruimte genoeg voor een niet al te inspannende wandeling. Vanaf de indrukwekkende toegangsdeur gaat de wandeling over de verschillende wandelpaden die in het park zijn aangelegd.

Afgezien van een een paar kleine klimmetjes (niet meer dan anderhalve meter hoogteverschil) is het een vlakke wandeling langs de vijver en over de verdedigingswallen. Voor wie onderweg nog een aantal wetenswaardigheden op wil doen, zijn er informatieborden langs de paden geplaatst.

Aan het eind van de wandeling nog even een korte picknick en de schommel in de speeltuin uitgeprobeerd.

Ps. de wandeling volgt de wandelpaden van het park rond het kasteel, maar tijdens het seizoen is het kasteel te bezoeken van dinsdag tot en met zondag tussen elf en vier uur (vrije toegang in 2017). Mocht je de navigatie gebruiken om de parkeerplaats te vinden, net voorbij de pub is rechts de weg naar de parkeerplaats verstopt.

Facebooktwitter