Afstand: 3 kilometer

Waar: Llanfair-ar-y-Bryn (Wales)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: ‘the middle of nowhere’ is wel een passende omschrijving voor Dinas Nature Reserve. Een korte wandeling door het natuurgebied. Deze wandeling laat de klim naar Twm Sion Cati’s Cave links liggen.

Net wanneer je denkt dat je niet verder van de bewoonde wereld af kunt raken, komt dan toch de parkeerplaats van Dinas Nature Reserve in beeld. Niet anders dan verwacht ligt de parkeerplaats er verlaten bij. In alle rust (afgezien van het gekwetter van de vogels) de wandelschoenen aangetrokken en de rugzak ingepakt.

Onder de poort door en dan kan de wandeling beginnen. Het eerste deel ligt er als een mooi aangelegd plankenpad bij en volgt het pad tussen de bomen door. Gelukkig komt er een eind aan het plankenpad en gaat de route verder over het zand. Met uitzicht op de Towy River, een van de langste rivieren die door Wales stromen,  is er genoeg afleiding.

Er zijn weinig wandelpaden om uit te kiezen, dus er zit niet veel anders op dan het standaard wandelpad te volgen. Is het eerste deel goed te doen, eenmaal ingelopen, wordt het hier en daar toch wel wat klimmen en klauteren. Gelukkig is er op een aantal plaatsen hulp in de vorm van een leuning.

Halverwege de wandeling is er een klein keuze moment: wel of niet de klim naar Twm Sion Cati’s Cave maken. Besloten wordt het rondje af te maken zonder de klim want de bluebells wachten. In de tweede helft van de wandeling is het wat groener onder de bomen. Maar blijkbaar net iets te vroeg in het seizoen, De bluebells beginnen wel te bloeien maar er is nog geen blauw tapijt onder te bomen te zien.

Na een kleine uitwijkende beweging voor een schaap dat niet ongerust genoeg is om voor de wandelaar aan de kant te gaan, komt het plankenpad alweer in beeld. Nog een paar honderd meter te gaan en dan is de parkeerplaats al weer bereikt.

Ps. Dinas Nature Reserve ligt redelijk geïsoleerd. Het decor is mooi, maar ik weet niet of ik de reis nog een keer zou maken.

Facebooktwitter