Afstand: 2 kilometer

Waar: Llanfair-ar-y-Bryn (Wales)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Korte wandeling in Dinas Nature Reserve inclusief de klim naar Twm Sion Cati’s Cave.

Na de wandeling van vanmorgen waar de klim na Twm Sion Cati’s Cave links is blijven liggen is er na de theepauze nog tijd over om toch de klim naar boven te maken. Vanaf de parkeerplaats eerst het eenvoudige deel van de wandeling: redelijk vlak over de plankenpromenade. Het tempo gaat even uit de wandeling wanneer de route geblokkeerd wordt door een paar lammetjes.

Ze blijven rustig tussen de reling wandelen tot ze er genoeg van hebben en zich weer richting het groene gras uit de voeten maken. Het is weer even klimmen en klauteren (inclusief wat hulp van de geplaatste leuningen) tot het begin van de trap die de route naar boven markeert.

Niet alle treden zijn even groot en de klim is hier en daar toch een kleine uitdaging maar dan wordt toch de (in ieder geval als de verhalen op waarheid berusten) schuilplaats  Twm Sion Cati bereikt.  Er is hier ongetwijfeld door de eeuwen heen weinig veranderd.

Even wat drinken en dan is het tijd om de trap weer af te dalen. Gekozen wordt om dezelfde route terug te wandelen. Na nog een paar mooie uitzichten op het kabbelende water van de Towy Rivier wordt de plankenpromenade  weer bereikt. De schapen liggen nu allemaal rustig in het gras dus geen verder oponthoud.

Op de parkeerplaats worden de wandelschoenen weer ingeruild en is het tijd om de weg richting de bewoonde wereld te zoeken.

Ps. de wandeling kan gecombineerd worden met ‘Dinas Nature Reserve’ tot een rondje.

Facebooktwitter