Afstand: 15 kilometer

Waar: Penarth (Wales)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een wandeling over een deel van ‘the Coast path’. ‘the Coast path’ volgt de hele kust van Wales. Deze wandeling gaat vanaf Penarth in de richting van Swanbridge. Vanaf hier kan de oversteek naar ‘Sully Island’ gemaakt worden. Net te laat om vandaag veilig over te steken (het pad was al weer ondergelopen). Voor de eenvoud dezelfde route terug gelopen.

DSC_0122

Vandaag staat Penarth in de navigatie geprogrammeerd voor een wandeling. Vanaf hier kan een etappe op het zuidelijke deel worden gelopen van ‘the Coast path’. Het is even zoeken (vooral links rijden blijft een uitdaging) maar het lukt toch om het startpunt van de wandeling van vandaag te vinden. Het startpunt is gelijk ook het hoogste punt van de wandeling: 62 meter boven de zeespiegel. Vanaf het uitkijkpunt is er mooi uitzicht over de baai.

De route slingert tussen de huizen door naar de pier. Het is niet de pier van Blackpool, maar toch uitnodigend genoeg om overheen te wandelen en een ijsje op een van de bankjes te eten.

Vanaf de pier gaat het met de zon op het gezicht (bonus van de dag) in de richting van Swanbridge. Het pad is goed te volgen. Het eerste deel gaat over een verhard fietspad en dan door het hek een soort van schelpenpad op. Met uitzicht op zee aan de linkerkant en een haast ondoordringbare haag aan de rechterkant is het onmogelijk om mis te lopen.

Langs een stukje geschiedenis in de vorm van de overblijfselen van een luchtafweergeschut uit de tweede wereldoorlog. Er is niet veel meer van over, maar met de informatie van het bord is toch nog veel in het landschap te herkennen.

Toch nog een kleine uitdaging als het pad dood lijkt te lopen en er even niet zo snel een bordje een routebordje te vinden is. Eenmaal langs het kerkje en het vakantiepark is er toch weer een routebordje gevonden en kan de wandeling met een gerust hart verder gelopen worden.

DSC_0133

Nog een stuk tussen de hagen door voordat er een wijds uitzicht in beeld komt met op de achtergrond Sully Island. Met een kleine omweg om nog een vakantiepark heen, wordt Swanbridge bereikt. Op het strand is nog net de oversteek naar het eiland te zien, maar het is te laat om er zeker van te zijn om droog terug te kunnen komen. Een late lunch op het terras van ‘the captain’s wife’ is een goed alternatief.

DSC_0137

Na een broodje en een kopje koffie (de thee slaan we vandaag maar een keer over) aan de terugweg begonnen. Met toch nog wel een kleine tijdsdruk (voor het avondeten thuis) besloten om dezelfde route terug te lopen. Met een ander perspectief lijkt de terugweg toch een heel andere wandeling.

Ps. de auto opgehaald en nog even bij Mavis langs. Welsh cakes voor onderweg mee gekregen. Met excuus van Mavis want ze zijn niet goed genoeg om aan een wedstrijd mee te doen (rafelrandjes en kristalsuiker), maar ik vond ze geweldig.

Facebooktwitter