Afstand: 8 kilometer

Waar: Lamberhurst (Engeland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een wandeling door de tuin en park van Scotney Castle. Met uitzicht op het oude en nieuwe kasteel, slingerende bospadjes en (in mei) een hele verzameling bluebells.

De keuze aan wandelingen in Kent is groot en met de zoektermen ‘ergens tussen Bristol en Dover, bluebells en wandelen’ is Scotney Castle een van de zoekresultaten. Een parkeerplaats net buiten Lamberhurst is een prima startpunt voor de wandeling (met een pub op een steenworp afstand voor koffie na het rondje).

De oprijlaan naar het kasteel is toch nog onverwacht lang en met een aankomsttijd van een paar minuten over tien, is de deur nog maar net open voor bezoekers. Omdat er voor vandaag regen voorspeld is, toch maar besloten om eerst een rondje door het park te maken. Naast een paar gemarkeerde wandelingen is er een verzameling van wandelpaden om uit te kiezen om een geïmproviseerd rondje door het park en bos te maken.

Vanaf het huis is het geen probleem om het begin van het wandelpad te vinden. Met uitzicht over de velden gaat het eerst heuvelaf. Eenmaal over de brug (inclusief twee klaphekken die met een indrukwekkende knap dichtvallen) is het blauw van de bluebells al te zien.

Na de brug gaat de route linksaf, wat een paar mooie plaatjes oplevert waarin zowel Scotney ‘old’ Castle en Scotney ‘new’ Castle passen. Met nog een omtrekkende beweging door het bos wordt de brug met de twee klaphekken weer bereikt.

Met nog een laatste klim (en even schommelen) wordt de oprijlaan weer bereikt. Rechtsaf is terug naar het kasteel met een bezoek aan de tearoom, linksaf is terug naar Lamberhurst.

Ps. het park rond het kasteel is vrij toegankelijk, voor het huis heb je een kaartje nodig. Voor een beetje hulp bij het vinden van een route is een kaart van het park beschikbaar.

Facebooktwitter