Afstand: 8 kilometer

Waar: Apeldoorn (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Wandeling door het paleispark van Paleis ‘t Loo. Inclusief een rondje langs ‘het Oude Loo’

Met nog minder dan twee uur voor het paleispark vandaag dicht gaat (en dus voor 2017 ook het park rond ‘het Oude Loo’ niet meer voor wandelaars toegankelijk is) nog een keer de wandelschoenen in stelling gebracht. Voor de afwisseling volgt deze wandeling eerst de lange rechte ‘Koningslaan’ in de richting van  het park rond ‘het Oude Loo’. Met het liedje ‘ de paden op, de lanen in’ wordt de wandeling fluitend begonnen.

Net voor het hek wordt bereikt slaat de route links af. Zo wandel je onder het toeziend oog van de twee grote herten het park binnen. Wie zin heeft kan een kleine variatie op de route maken door de uitdaging van het doolhof aan te gaan. Het doolhof kun je niet missen, maar voor de zekerheid, deze ligt direct na de poort links.

Met een boog om het gebouw slingert de wandeling in de richting van de vijver. In de theekoepel wordt ook vandaag geen thee geschonken, dus het wandeltempo blijft erin. Met genoeg moed in de rugzak wordt de doorsteek onder het watervalletje gemaakt. Droog de andere kant bereikt en een bijzonder plaatje gemaakt. De route volgt het zandpad door het hek en laat ‘het Oude Loo’ achter zich.

Met een ruime keuze aan bospaden kan de wandeling in een heel ander decor worden voortgezet. Minder aangeharkte paden, geen gemaaide grasvelden en geen hagen rhododendrons maar wel bruggetje, sprengen en dikke bomen.

Het is soms even moed verzamelen voor een bruggetje over gestoken wordt. Met maar een leuning en meer dan een meter hoogteverschil blijft het toch even slikken. Lekker wandelen met zo nu en dan even het GPS-apparaat controleren of er nog de goede kant op gewandeld wordt. Niet vergeten dat om 19.00 uur het hek van het park dicht gaat.

Met nog tien minuten op de klok van de kaartjesautomaat voor het hek dicht gaat, wordt de wandeling van vandaag afgesloten. Met de afwisseling tussen de twee delen was het als geheel een prima wandeling.

Facebooktwitter