Afstand: 8 kilometer

Waar: Kraggenburg (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een afwisselend rondje door het oudste bos van Flevoland. Rechte wegen afgewisseld door smalle kronkel padjes en bos hier en daar ingeruild voor uitzicht op water.

Vandaag afgesproken voor een wandeling door het oudste bos van de jongste provincie van Nederland. Is de eerste boom aangeplant in 1944, meer dan zeventig jaar later staan dikke bomen gebroederlijk naast nieuw opschietend groen. Op de parkeerplaats nog even de veters strakker getrokken voor een tweede rondje door het bos.

In het bos zijn een paar wandelroutes door Natuurmomenten uitgezet, en de witte route is een goed begin. De route slingert over een paar smalle bospaden in de richting van de Urkervaart en de Leemvaart.

Nog meer bospaden, een paar jonge spechten die zich de longen uit het lijf kwetteren bij het horen van een naderende wandelaar en voorbij dansende vlinders vormen het decor voor het grootste deel van de wandeling. Na een paar omtrekkende bewegingen gaat de route over een paar bruggetjes en langs de picknick kleedjes weer in de richting van het startpunt.

Over de wandeling is niet veel te vertellen, geen bijzonder omgeving, maar wel fijn gewandeld.

Ps. eerst even ingewandeld met een kort rondje door het Voorsterbos.

 

Facebooktwitter