Afstand: 9 kilometer

Waar: Hattem (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Voor een dag met tropische temperaturen een route uitgezocht die vooral gebruik maakt van de hele grote parasol in het bos waardoor het nog redelijk koel wandelen is. Een wandeling inclusief vier bruggetjes en voor de bikkels kan er een vijfde bruggetje worden toegevoegd.

Met tropische temperaturen op de thermometer wordt besloten om vandaag voor een schaduwrijke wandeling te kiezen. Nu de bomen weer vol in het blad zitten valt de keuze op een boswandeling. Startpunt is de parkeerplaats net buiten de vestingstad Hattem. Eerst een stukje asfalt voor het eerste zandpad wordt ingestoken waar na een klein klimmetje het eerste bruggetje klaar ligt om over gestoken te worden.

Via het zandpad waar misschien wel Liesje Lotje heeft leren lopen slingert de wandeling in de richting van het tweede bruggetje. Met alleen een reling aan de rechterkant trekken de wandelaars, bewust of onbewust, toch wat naar rechts.

Na een snelle blik op ‘het Spijker’, een gebouw dat dateert uit 1640 en nog een van de weinige oorspronkelijke spijkers in Nederland is en vroeger werd gebruikt als graanopslag, wandelen we in een gezapig tempo verder .

De route slingert willekeurig door het bos over smalle bospaadjes en door drie klaphekken in de richting van ‘de Leemkule’. Vandaag geen bootjes laten varen in het kleine beetje water dat onder in de kuil staat. In een nog steeds rustig wandeltempo wordt de route gevolgd over een stukje aangelegd fietspad maar dan kiest de wandelgroep unaniem voor het smalle bospad en slaat weer rechtsaf. Tussen de bomen door nog een paar smalle bospaadjes gevonden en zo worden er een paar schaduwrijke kilometers afgelegd.

Nog een stukje mountainbike route gecombineerd met wandelpaden om het rondje compleet te maken, maar niet voordat een ree op aai-afstand de wandelaars toch nog doet opschrikken. Tegen de tijd dat de hartslag weer op een veilig niveau is gekomen, wordt het laatste bruggetje van de wandeling overwonnen. Finish bereikt, vandaag strategisch gelegen op het terras.

Blijkt dat het terras wel een oplaadpunt voor fietsers heeft maar niet voor wandelaars. Een plekje in de schaduw gezocht om bij een koel drankje en warme bitterballen uit te blazen, ook een prima oplaadpunt. Fijn gewandeld in de schaduw van het Hattemse bos.

Ps. de wandeling afgesloten op het terras van herberg Molecaten. Blijkt dat bitterballen en tropische temperaturen prima samen gaan.

Facebooktwitter