Afstand: 6 kilometer

Waar: Chingford (Engeland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een wandeling vanaf het bezoekerscentrum, door Epping Forest. Aan het eind van de wandeling een bezoek aan ‘Queen Elizabeth’s Hunting Lodge‘.

Epping Forest is een prima stop voor, in ieder geval voor vandaag, korte wandeling om de reiskilometers eruit te wandelen. Als groene zone van Londen, en al meer dan achthonderd jaar een officieel bos, moet het lukken hier een rondje te maken.

Nog even de buienradar bekeken maar het ziet er niet naar uit dat het de komende uren droog gaat worden, dus dan maar een wandeling door de regen. Na een kort overleg wordt besloten te kiezen voor de eenvoudige optie: het volgen van de gele paaltjes. Een route is ongeveer zes kilometer, dus met een beetje geluk komen we maar half verregend terug.

Vol goede moed steekt de groep van wal. Gelukkig is de regen niet meer dan een engelse miezerbui.

Het eerste deel van de wandeling gaat door het open veld en voor het bos daadwerkelijk bereikt wordt, is de miezerbui overgegaan in meer dan een zomerse regenbui. Zelf het toch wel groene bladerdek biedt vandaag geen uitkomst en voor de eerste twee kilometer afgelegd zijn is water al redelijk door de jassen heen en staat het ook al in de schoenen. Een typische engelse wandeling volgens de optimisten in de wandelgroep.

Na het volgen van de eerste drie gele paaltjes, slaat de balorigheid in de groep toe en wordt besloten de route zodanig uit de voeren, dat drie keer links af ongeveer bij de parkeerplaats uit moet komen.

Of het daadwerkelijk nog drie keer links af was vertelt het verhaal niet. Feit is wel dat na genoeg regen en een redelijk aantal kilometers het genoeg is voor vandaag. Een lange wandeling in Epping Forest moet wachten op beter weer.

De wandeling eindigt bij de tea room. Een beetje opdrogen bij een kopje thee. Nu iedereen weer een beetje droog en warm is, is er nog genoeg tijd voor een kort bezoek  aan ‘the hunting lodge’.

Ps. Er zijn verschillende parkeerplaatsen en wandelroutes door Epping Forest.  Genoeg mogelijkheden, het voordeel van ‘Barn Hoppitt’ is de tearoom en het bezoekerscentrum.

Facebooktwitter