Afstand: 4 kilometer

Waar: Lode (Engeland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een wandeling door de tuinen van Anglesey Abbey, inclusief een bezoek aan de molen en ‘the skylight garden’.

Vandaag is de bestemming Lode in Cambridgshire, voor een paar wandelingen bij  Anglesey Abbey. Met een toegangskaartje georganiseerd is iedereen klaar voor de start voor de eerste wandeling: de tuinen. Met de plattegrond paraat en met het advies om ook het huis te bezichtigen (normaal gesproken niet geopend op maandagen, maar vandaag wel) zijn de eerste meters zonder moeite afgelegd.

Het eerste deel van de route gaat over kronkelende paden in de richting van het ‘speelbos’. Het beklimmen van de boomhut wordt overgeslagen en ‘the wobbly brigde’ wordt tot favoriet onderdeel verkozen.

Na het speelkwartier in het bos gaat de wandeling verder door het meer formele deel van de aangelegde tuinen. Dit decor geeft genoeg stof tot overleg. Netjes aangelegd, bijzondere beelden en hier en daar een stoel om uit te rusten. De wandeling slingert over paden en strak gemaaide grasvelden in de richting van het huis. Voor wie wil kan men een rondje door het huis maken voor een paar geschiedenislessen.

Na het huis gaat de wandeling verder langs het water in de richting van de watermolen. De molenaar doet ook vandaag weer zijn uiterste best om mooi meel te malen en verhalen te vertellen. Niet helemaal vrij van meel in de haren is het nog een paar stappen naar ‘the sky light garden’. Even hangen tegen de houten stellages om naar de sterren te kijken, maar op een grijze dag staan er geen wachtrijen.

Wanneer iedereen is uitgehangen worden in een toeristisch tempo de laatste honderden meters van de wandeling afgehandeld.

Ondanks dat het een wandeling door een park is, maakt de combinatie van aangelegde paden, grasvelden en bospaadjes het tot een afwisselende wandeling. Het oversteken van ‘the wobbly bridge’, brengt het kind in menig wandelaar boven, klaar voor het wilde avontuur.

De wandeling door de tuin is te combineren met ‘Door het veld’, een wandeling die start op de parkeerplaats van Anglesey Abbey en door de velden gaat.

Ps. op een grijze dag als vandaag, is er minder in de lucht te zien, maar het is even lekker hangen in de tuin en fijn gewandeld met als kers op de taart een thee-pauze.

Facebooktwitter