Afstand: 7 kilometer

Waar: Lode (Engeland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Vanaf Anglesey Abbey een wandeling langs de molen en door de velden.

Na een wandeling door de tuinen van de abdij is er nog tijd voor een middagwandeling door de velden. De start van de wandeling ligt bij de parkeerplaats en maakt een lus om de watermolen (mocht je de molen willen bezoeken dan kan dat in combinatie met een bezoek aan Anglesey Abbey, controleer wel vooraf of de molen open is voor bezoek). Bij de molen steekt de route de brug over en slaat links af om langs het kanaal te wandelen.

Een goed herkenbaar wandelpad volgt het water. Halverwege is er een keuzemoment: rechtsaf voor een kort rondje of rechtdoor voor een langere route. Na kort overleg valt de keuze op de langere route. Blijkbaar is dat niet de meest voor de hand liggende keuze want al snel staan het gras en de brandnetels tot kniehoogte. Dat is dus goed opletten wanneer je een korte broek aan hebt. Na een kleine uitdaging bij de wiebelige stile en een paar ontwijkende bewegingen bij de bramenstruiken wordt het keerpunt van de wandeling bereikt.

Het wandelpad voor de terugweg is duidelijk herkenbaar in het gras. Met de aanwijzingen van de routebeschrijving lukt het om zonder veel twijfelmomenten de weg door de velden te vinden. Velden met hier en daar een eeuwenoude boom vormen het decor van het tweede deel van de wandeling.

Vandaag zijn de velden verlaten en hoeft de wandelaar geen grazende koeien te ontwijken, dus in alle rust kan door de velden gewandeld worden. Het laatste deel van de wandeling gaat over een brede grasbaan weer in de richting van de molen.

Nog een omtrekkende beweging om de molen en dan het wandelpad op in de richting van de parkeerplaats. Voor wie zin heeft kan de wandeling worden afgesloten met een kopje thee in de tea room van Anglesey Abbey.

Ps. in combinatie met de wandeling door de tuinen van Anglesey Abbey een prima dagbesteding.

Facebooktwitter