Afstand: 2 kilometer

Waar: Wicken (Engeland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een korte wandeling door Wicken Fen, met als centraal thema van de wandeling de molen.

Met Wicken Fen bijna op de deurmat, is er geen excuus om net voor de schemer valt nog een korte wandeling te maken. Een prima optie voor een avondwandeling is het volgen van het plankenpad. Zelfs na sluitingstijd van het bezoekerscentrum is deze wandeling nog te maken. Vanaf het centrum steekt de route het bruggetje over (na een kleine worsteling om het hek open te krijgen) en slaat dan rechts af in de richting van de molen.

De houten molen is de laatste werkende pomp aangedreven door de wind. Vandaag zijn de doeken opgerold en staan de wieken stil maar toch kom je met deze wandeling niet om de molen heen. Eenmaal voorbij de molen gaat het pad langs vooral veel ritselend riet en de mogelijkheid om uit te rusten bij een uitkijkpost.

Vandaag is de wandelgroep alleen voor de wandeling gekomen dus loopt de groep de uitkijkpost voorbij. Kronkelend door het ‘Fen’ gaat de route langs een modernere molen maar de oude molen draait nog een paar keer elegant het uitzicht in.

Nog een paar bochten in het pad voor het bruggetje waar de wandeling begonnen is weer wordt bereikt. Weer een kleine worsteling met het hek, (even kijken of er ergens een ideeënbus hangt om te vragen of het haakje bij het hek iets losser afgesteld kan worden) om dan toch het eindpunt van de wandeling te bereiken.

Een wandeling door het natuurgebied, zo aan het eind van de dag maakt dat je buiten een hele verzameling libelles,  het hele plankenpad voor je zelf hebt. Onderweg heb je steeds weer een ander uitzicht op de molen.

Ps. het korte rondje over het (gerecycled plastic) plankenpad kan prima gecombineerd worden met een andere (langere) wandeling bij Wicken.

Facebooktwitter