Afstand: 2 kilometer

Waar: Oxborough (Engeland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een korte wandeling door het bos en de tuinen van Oxburgh Hall. Inclusief een bezoek aan het kerkje om de hoek.

Als alternatief voor een wandeling tussen het riet van Wicken Fen, is vandaag Oxburgh Hall de bestemming voor de wandeling van de dag. Met meer dan vijfhonderd jaar geschiedenis op een klein stukje land, met netjes aangelegde tuinen samen met stukken bos, moet het lukken hier een rondje te maken.

Eenmaal door de toegangspoort stapt de wandelaar direct de ommuurde tuin in. Voor de liefhebber liggen er informatiebladen klaar met de namen van de planten die in de tuin te vinden zijn. Besloten wordt dat wandelen met de ogen open voor vandaag genoeg is, dus de folder blijft achter in de standaard.

Eenmaal de tuin doorkruist is het nog maar een klein stukje voor het bosgedeelte van het park wordt bereikt. De slingerende bospadjes (voorzien van een uitgepijlde gele route, maar vandaag loopt we de route tegen de uitgestippelde richting in) geven ruimte genoeg aan groepen om elkaar te kunnen passeren.

Wanneer een deel van de paadjes zijn afgelegd in de wandeling gaat de route terug in de richting van Oxburgh Hall. Vanuit de linkerkant van het park komend is het een kleine omweg om het kerkje in het park te bezoeken. Voor wie tijd over heeft staan de schaakstukken klaar voor een potje (snel)schaken. Het wordt even stemmen, en dan wordt toch besloten om door te wandelen.

De wandeling wordt afgesloten met een koffiepauze in ‘the tearoom’. Voor wie zin en tijd heeft kan er een rondje door de geschiedenis worden gemaakt met een bezoek aan het huis.

Ps. de wandeling kan gecombineerd worden met ‘Boekwinkel’ en (of) ‘Dwars door de suikerbieten’ tot een dag historie, thee met taart en ongeveer twaalf kilometer wandelpaden.

Facebooktwitter