Afstand: 5 kilometer

Waar: Oxborough (Engeland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Wandelen in Engeland betekent dat er regelmatig dwars door de velden wordt gewandeld. Soms ligt de route er goed zichtbaar bij, maar soms is het zoeken en op goed geluk de weg vinden. Een klein rondje door het vlakke land van Norfolk.

Na een koel drankje en een korte inspectie van de voeten (geen blaren gevonden) is er nog moed over voor een korte wandeling. In de verzameling ‘wandelingen om te doen als we toch in Engeland zijn’ is nog een korte wandeling in Norfolk opgenomen. Een goed moment om te kijken of deze te vinden is.

Het eerste deel is geen probleem: het asfalt ligt er mooi strak bij. Dan moet de wandelaar volgens de route rechts af, een aanwijzing die wordt ondersteund door een wandelbordje. Maar alles wat er (in ieder geval, in juli 2017) te zien is, is het groen van de suikerbieten en geen wandelpad. Nog even de gpx controleren: het wandelpad ligt echt in het veld. Dus dan maar vol goede moed door het groen. Aan de andere kant van het veld ligt een graanveld. Gelukkig is hier geen twijfel mogelijk: een duidelijk zichtbaar wandelpad.

Aan het andere eind van het veld gaat de wandeling verder over een breed zandpad, gelukkig is hier ook geen twijfel over waar je langs kunt (misschien even twijfelen over welk spoor te volgen). Met een paar kilometer al achter de rug, wisselt de route het zandpad dan toch weer in voor de verharde weg. Voor de wandelaars een goed moment om het tempo iets op te schroeven.

Op de t-splitsing (waar de busmaatschappij maar een bordje heeft opgehangen dat er hier echt geen bus langs komt, voor het geval dat je mocht besluiten dat het een goed idee is om de wandeling in te ruilen voor een busrit. Dat zit er hier dus niet in.) gaat het rechtsaf en dan een lange rechte weg terug naar Oxborough.

Blijkt dat het laatste stukje van de wandeling door dezelfde velden gaat als de route ‘Boekwinkel’, alleen dan wel in tegengestelde richting. Voordeel is wel dat het vinden van het redelijk goed verstopte wandelpad  nu geen probleem is. Maar ook vanaf deze kant in gestoken is het een smal (bijna overgroeid pad) wandelpad. Laatste meters en dan is het tijd om de wandeldag bij Oxborough af te sluiten.

Ps. Vlak land, dus goed te doen, hier en daar een uitdaging en finish op het terras. Fijn gewandeld.

Facebooktwitter