Afstand: 6 kilometer

Waar: Horringer (Engeland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een wandeling die start op het terras van de tea room van Ickworth. Via de tuin wordt met een omtrekkende beweging door de velden en het bos, de parkeerplaats bereikt.

Na een pauze op het terras (geen engels zonnetje vandaag maar wel een kopje thee) staan de wandelschoenen de trappelen om nog een ommetje te gaan maken. Het is even zoeken en na twee pogingen lukt het om het begin van de wandeling te vinden.

Via de de poort in de muur gaat de route heuvelaf in de richting van het kerkje. De opdracht voor deze wandeling is het volgen van de blauwe bordjes, dat moet te doen zijn. Aan de voet van de heuvel kan er gekozen worden, links of rechts af ligt er een wandelpad te wachten Omdat de blauwe bordjes linksaf wijzen, is de keuze snel gemaakt: links af.

Een eenvoudige route, met hier en daar uitzicht op Ickworth volgt het pad in de richting van het bos. Voor wie nog in elfjes en trollen gelooft, bij ‘the Fairy lake’ is er natuurlijk altijd een (kleine) kans dat er een elfje langs komt dwarrelen. Waarschijnlijk heeft het stampvoeten van de groep vandaag alle sprookjesfiguren weggejaagd. Afgezien van nog drie wandelaars, een hond en een paar wegvliegende vogels is er geen verkeer op de route.

De route slingert door het bos (niet alle bomen zijn meer dan tweehonderd jaar oud). Met een laatste rechte lijn langs de oprijlaan wordt de parkeerplaats weer bereikt. Tijd om de wandelschoenen uit te trekken. Iedereen is het erover eens: een leuke wandeling, afwisseling en niet te ver.

Oordeel van de wandelaars: start op het terras is een goed begin van een  wandeling. Veel open terrein, een beetje bos en een klein stukje over een plankenpad tellen samen op tot een afwisselende wandeling. Afgezien van het eerste stukje heuvelaf is het een redelijk vlakke wandeling, dus goed te doen.

Ps. de wandeling is te combineren met ‘Om de rotonde‘ tot een wandeling van 9 kilometer.

Facebooktwitter