Afstand: 4 kilometer of 6 kilometer

Waar: Wimpole (Engeland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een wandeling door het park van Wimpole Hall inclusief een bezoek aan ‘the gothic tower‘.

In de zoekopdracht ‘wandeling, cultuur, natuur, Cambridgeshire’ geeft google “Wimpole Hall’ als optie. Zonder tegenstemmen, wordt het de bestemming voor de zaterdagmiddagwandeling. Vanaf de parkeerplaats wandelt de route via het voorplein om Wimpole Hall. De minder vriendelijke beelden in de tuin vormen een bijzonder contrast met de bloementuin aan de andere kant van het gebouw.

Ondanks het feit dan Cambridgeshire redelijk vlak is, wordt op het wandelpad voelbaar een redelijk aantal hoogtemeters overwonnen. Vanaf het hoogste punt heb je een uitgestrekt uitzicht met op de achtergrond Wimpole Hall en recht vooruit ‘the gotic tower’. Het is even zoeken waar het bruggetje met klaphek verstopt is zodat zonder natte voeten de andere kant van de vijver bereikt kan worden.

De tweede klim, goed te doen maar wel een kleine aanslag op de kuitspieren, brengt de wandelaars bij de toren. Aan de voet van de toren staat een paar bankjes opgesteld en dat is een mooi punt voor een korte pauze. De terugweg volgt het pad richting de tweede brug om de vijver over te steken. Aan de andere kant van het water wordt het wandelpad weer opgepikt.

Nog een klimmetje en dan gaat het vooral nog heuvelaf, tussen de bomenrijen door in de richting van het huis.

Vlak voor de afslag in de richting van de parkeerplaats komt de tea room nog in beeld en wordt besloten de finish te verleggen naar het terras in plaats van de parkeerplaats.

De groep is het er over eens: een leuke, niet te inspannende wandeling met een prima afsluiting bij de tea room. De route volgt het redelijk ingelopen graspad, maar het is geen probleem hier op zijn tijd vanaf te wijken.

Ps. Een korte wandeling door ‘the walled garden’ kan gecombineerd worden met de wandeling door het park.

Facebooktwitter