Afstand: 4 kilometer

Waar: Shottenden (Engeland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een korte wandeling vanuit Shottenden door Perry Wood. Inclusief uitzicht vanaf ‘the pulpit’.

Het is even opletten, want voor je het weet ben je Shottenden al weer uit voor je ‘wandelingetje’ hebt gezegd. Maar gelukkig let de bestuurder op en weet zelfs een parkeerplaats voor de auto te vinden binnen de dorpsgrenzen. Omdat niemand in de wandelgroep stekjes heeft meegenomen, kunnen we niet naar de ‘plantenruilbeurs’ dus geen excuus om de wandeling uit te stellen.

Vanaf de voordeur van het postkantoor trekt de route langs het plaatsnaambord in de richting van de appelboomgaard en het verderop gelegen ‘Perry Wood’. Lijkt het een redelijk vlakke wandeling te worden, als eenmaal de fruitbomen gepasseerd zijn begint het pad toch redelijk omhoog te gaan. In de groep worden gelijk opmerkingen gemaakt over het feit dat duidelijk te merken de lucht een stuk ijler wordt (alles is natuurlijk relatief). Wanneer het pad ‘the pulpit’ bereikt met een ruim uitzicht over de omgeving, is de eerste opmerking uit de groep: ‘we zitten boven de bomengrens, de lucht is hier echt een stuk ijler!’.

Nadat de hele groep aan de ijle lucht gewend is, het informatiebord heeft gelezen en de route heeft bekeken, is het tijd om verder te wandelen. De verschillende bospaden gaan op en af en ongemerkt wordt er zo een hele verzameling hoogtemeters bij elkaar gelopen. Er zijn verschillende bospaden om uit te kiezen en in goed overleg weet de groep er een gezamenlijk rondje van te maken.

Wanneer tussen het groen de daken van het dorp weer te zien zijn, wordt besloten om weer richting het dorp te wandelen. Nog een keer langs de appelbomen en dan zijn het nog maar een paar stappen voor het postkantoor (en dus de finish) bereikt wordt. Al met al een prima wandelingetje om een uurtje mee te vullen.

Ps. Mocht je een groter rondje willen lopen, er zijn genoeg bospaden om nog minstens een uur langer door ‘Perry Wood’ te wandelen.

Facebooktwitter