Afstand: 7 kilometer

Waar: Shottenden (Engeland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een enkele reis van Shottenden naar Chilham. Het is vooral heuvelaf en een stukje door King’s Wood, inclusief klim, en langs de muur (met een klein doorkijkje) van Chilham Castle. Prima afsluiting op het terras van ‘Shelly’s tea room’.

Na de wandeling door Perry Wood is er bij een deel van de wandelgroep nog energie voor een wandeling. Gekozen wordt voor een eenvoudige wandeling vanuit het centrum van Shottenden (de telefooncel die tegenwoordig dienst doet als bibliotheek is wel zo ongeveer het middelpunt van het dorp) naar het plein van Chilham.

Eenmaal het dorp uit gaat de wandeling een klein stukje tussen de velden door en verlaat dan de verharde weg om de ‘byway’ te volgen. Als je het bord gelooft mag zo’n beetje alles wat beweegt deze route volgen. Dat wordt dus uitkijken voor al dat verkeer.

Het grindpad slingert tussen het groen door en kijkt hier en daar uit over de graanvelden. Het pad gaat gestaag heuvelaf en dat helpt om het gemiddelde wandeltempo indrukwekkend hoog te houden. Aan het eind van het pad wordt de doorgaande weg bereikt. Hier is het even goed uitkijken en dan linksaf, via de berm een eindje langs de weg tot het volgende wandelpad gevonden wordt.

En dan is de onvermijdelijk klim toch aan de beurt. Voor een wandeling in Kent is het onwaarschijnlijk dat er geen klim in zit. Met het beste beentje voor wandelt de groep in een rustig tempo naar boven. Eenmaal boven slaat de route links af en volgt ‘North Downs Way’ in de richting van Chilham. En dan is het toch weer een stukje heuvel af. Goed uitkijken dat niemand uitglijdt over de vele losse stenen.

Zonder kleerscheuren of kapotte knieën wordt de verharde weg bereikt en kan het laatste deel van de wandeling ontspannen worden uitgelopen.

Met een grote boog gaat de wandeling om Chilham Castle heen. Aan de voet van de laatste heuvel halen de wandelaars nog een keer diep adem en dan gaat het richting het plein. Het goede nieuws is dat de klim te overzien is en dat tien meter voorbij de finish het terras van ‘Shelly’s tea room’ ligt. Daar wacht de thee met de ‘scones’ en ‘Victoria sponge’. Altijd een goed idee om een wandeling af te sluiten met taart.

Ps. ‘Shelly’s tea room’ staat op de lijst van ‘the Times’ van de top 30 plaatsen om in Engeland thee te drinken en de wandelaars zijn het erover eens: terecht. Favoriet is ‘the cream tea’. Hoeveel calorieën kan een wandelaar aan?

Facebooktwitter