Afstand: 9 kilometer

Waar: Chilham (Engeland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Rondje door de velden bij Chilham, Kent. Langs de verse appels en peren, inclusief een wandelpadomlegging.

Ondertussen zijn de benen een beetje gewend aan de heuvels in Kent en dus is er nog een beetje energie over voor een rondje door de velden. Het startschot voor de wandeling valt op het plein in het centrum van het dorp waar het geen probleem is om een wandelpad te vinden. Voor dit rondje wordt gekozen voor de open velden net buiten het dorp.

Tussen de appelbomen door trekt de wandelgroep in een rechte streep heuvel op. Met links en rechts appelbomen is het geen probleem de route te blijven volgen. Bij de derde boomgaard slaat de verbazing toe: de route van het openbare voetpad is omgelegd. Inclusief een bijbehorend paaltje. Dus past de wandelgroep de route aan en gat in plaats van een stukje dwars door de perenboomgaard een stukje over de rand van de boomgaard.

Wanneer de route afbuigt en de heg doorsteekt om aan de andere kant van de weg het graanveld door te steken, nog even gauw een blik over de schouder en dan is nog goed de oorspronkelijke route te zien: een strakke rij bogen tussen de bomen. Maar toe gegeven, over het gras over het randje is ook een mooi uitzicht.

Het pad door het graan gaat stug omhoog, maar het is goed te doen en het uitzicht vanaf de top (en gelijk het hoogste punt van de wandeling) is zeker de moeite waard en een goed excuus om even te stoppen en van het uitzicht te genieten. Als de groep weer in beweging komt, gaat het voorlopig heuvelaf.

Met de kerktoren van Chilham al in het blikveld, besluit de groep er toch nog een kleine verlenging aan de wandeling te plakken. Nog een keer de weg oversteken en met een bocht om de visvijver heen. Nog een stukje door de velden, nu met graan en dan lijkt het erop dat het eind van de wandeling in zicht komt. Langs de watermolen van Chilham en dan de laatste loodjes naar de eindstreep, inclusief een laatste kleine klim naar het plein.

Het grootste nadeel van een dorp op de heuvel, in de staart van de wandeling zit dan altijd nog een klimmetje. Maar ook nu komen de wandelaars met een glimlach over de streep.

Ps. de wandelgroep is het erover eens: een redelijk afwisselende wandeling, die hier en daar even in de kuiten te voelen is.

Facebooktwitter