Afstand: 9 kilometer

Waar: Chilham (Engeland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een wandeling door de velden bij Chilham, inclusief een sprintje over de landingsbaan van het vliegveld.

Met een wandelgroep die staat te trappelen van ongeduld om een rondje door de velden te trekken, begint de wandeldag al vroeg. Met een route uitgestippeld vanaf het plein voor het kasteel is het startpunt bekend terrein. De eerste anderhalve kilometer zijn er praatjes genoeg in de groep. Een route die heuvelaf gaat en mooi vlak is gaat iedereen gemakkelijk af. Blijkbaar is het een door wandelaars veel gebruikte route dat er zelfs een speciaal waarschuwingsbord voor gemaakt is.

Bij het eerste bordje ‘footpath’ slaat de route linksaf, een klein stukje langs de schutting en dan het vrije veld in. Eenmaal de andere kant van het veld bereikt staat de eerste hindernis te wachten: een wiebelige stile. Als ervaren stile-overwinnaars staat even later iedereen zonder geschaafde knieën in het gras aan de andere kant van de stile.

Vandaag ligt het weiland er verlaten bij, dus er hoeven geen koeien, stieren, schapen of andere loslopende dieren ontweken te worden. Aan de andere kant van het veld steekt de route de rivier en de doorgaande weg over. Nog een hek door en dan wordt het toch klimmen. Geen indrukwekkende klim, maar toch. Eenmaal de top bereikt blijkt dat je hier maar zo zonder waarschuwing op een landingsbaan kunt staan.

Voor een paar wandelaars is de verleiding van een langgerekte rechte strook groen te groot om geen sprintje te trekken, misschien zelfs in de hoop los te komen van de grond. Maar ook hier is de zwaartekracht duidelijk aanwezig en omdat de landingsbaanfunctionaris blijkbaar een dagje vrij heeft krijgt niemand toestemming om op te stijgen.

Als alle gekheid weer op een stokje zit kan er verder gewandeld worden. Tussen het graan door is het wandelpad goed zichtbaar en is het geen probleem om het hek verderop in de route te vinden. Nog een stukje door het bos, vooral heuvelaf, voordat de fraaie watermolen net buiten Chilham weer in beeld komt. Hier steekt de route weer de asfaltweg op in de richting van het dorp. Met nog een laatste inspanning om het iets hoger gelegen plein te bereiken wordt het eindpunt van de wandeling met gemak gehaald.

De groep is het erover eens, een afwisselende wandeling, mooie uitzichten, ruimte voor een beetje gekheid en een tea room ter afsluiting. Geen slechte combinatie.

Ps. mocht het hek bij de brug over het water op slot zitten, iets verderop in het veld ligt nog een (houten) bruggetje. Een goed alternatief om met droge voeten de andere kant van het riviertje te bereiken en de wandeling te kunnen blijven volgen.

Facebooktwitter