Afstand: 5 kilometer

Waar: Chilham (Engeland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een wandeling vanuit Chilham langs Catha’s seat, een rustige plaats langs de fietsroute 18. Vanaf de eikenhouten banken (met ingebouwde fietsenstalling) heb je een uitgelezen uitzicht op Chilham Castle.

Om te voorkomen dat de beenspieren na een wandeling door de glooiende heuvels van Kent volledig op slot gaan, toch nog even de wandelschoenen aangetrokken voor een korte avondwandeling door de velden. Het startpunt is het plein voor Chilham Castle. Via ‘Mountain street’ (hoewel er echt geen berg in de omgeving te bekennen is) in de richting van een ‘foothpath’. Bij het eerste, ondertussen bekende bordje, slaat de wandelgroep links af.  Even tussen een paar tuinafscheidingen door en dan het veld in. Ondanks dat het graan al is afgemaaid, is het wandelpad duidelijk te herkennen. We zijn duidelijk niet de eerste wandelaars die hier langs komen.

Eenmaal de andere kant van het veld bereikt, is het even tussen het groen doorworstelen en een iet-wat wankele stile overwinnen, voordat de wandeling door het veld zonder koeien overgestoken kan worden.

Bij het oversteken van de doorgaande weg is het weer even goed uitkijken; het blijft immers onwennig eerst naar rechts en dan naar links te kijken, voordat de weg wordt overgestoken. Eenmaal veilig de overkant bereikt wordt de wandeling voortgezet over het fietspad nummer 18. Het is niet druk met fietsers op dit uur van de dag, maar omdat het hier voor de fietsers in ieder geval heuvel af gaat hebben ze hier wel zoveel vaart dat het toch opletten is.

De wandelaar gaat vervolgens onvermijdelijk heuvelop, dus het tempo ligt beneden gemiddeld maar dat geeft ook gelijk alle tijd om de omgeving goed te bekijken. Tegen de tijd dat de benen toch een beetje zwaarder dan gewoonlijk aan beginnen te voelen, wordt precies op tijd een bijzondere uitrustplaats bereikt: Catha’s seat. Met ruimte voor ten minste drie wandelaars of fietsers per bank (en zes fietsen in de ingebouwde fietsenstalling) is er geen enkele reden om niet even plaats te nemen en over het fraaie landschap uit te kijken.

Omdat de wandelgroep graag voor het donker de eindstreep van de wandeling wil bereiken is het na tien zittende minuten toch tijd om verder te gaan. Nog een klein stukje fietspad voordat de route weer linksaf slaat, door de velden in de richting van Chilham.

De route gaat langs de mooie witte watermolen en over de spoorwegovergang waar het altijd lang wachten is (vandaag een record wachttijd van acht minuten voor twee treinen) en dan in een rechte lijn in de richting van de bewoonde wereld.

Het eindpunt van de wandeling, het plein in Chilham, komt weer in zicht. Nog een laatste klim en dan over de finish. Geen lange, maar een prima wandeling door de velden. Als bonus even fijn plaats genomen op Catha’s seat om van het uitzicht te genieten.

 

Facebooktwitter