Afstand: 11 kilometer

Waar: Molash (Engeland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Wandeling van Molash naar Chilham, inclusief een stukje ‘Sculputure trail’ en door ‘King’s Wood’.

Met donkere wolken boven het landschap houdt een deel van het wandelgezelschap het na de wandeling door de velden het voor vandaag voor gezien. De optimisten in de groep besluiten van Molash naar Chilham te wandelen. Immers hoeveel regen kan er in elf kilometer vallen? Vol goede moed vertrekt de wandelgroep vanaf de kerk in de richting van ‘King’s Wood’.

Nog voor de grens van het toch al niet grote dorp wordt bereikt vallen de eerste regendruppels. Gelukkig niet meer dan een licht miezer, dus geen spelbreker. Via een klein stukje over het erf van een boerderij wordt het wandelpad van King’s Wood bereikt.

Na een paar omtrekkende bewegingen valt de wandelroute samen met de uitgepijlde ‘Sculpture trail’. Het pad slingert door het bos maar door de bomen zijn de kunstwerken niet te zien (tenzij de bomen zelf de kunstwerken vormen).

Stug wordt de route van het kunstpad nog een paar bochten gevolgd (wellicht is de ronde houten tafel een kunstwerk) maar dan wordt toch de moed om nog iets groots en meeslepend tegen te komen opgegeven. Ondertussen is het harder gaan regenen is er geen puf in de groep meer voor een liedje.

Net als het enthousiasme tot het nulpunt gezakt is staat er dan toch nog een kunstwerk te wachten. En dan te bedenken dat deze alleen in de route is gekomen omdat er in een moment van onoplettendheid een bospad gemist is. Even lekker bij het kunstwerk getoeterd.

Nog een paar kronkelende bospaden voordat King’s Wood verlaten wordt en de wandeling verder gaat over “North Downs Way’. Bijna op bekend terrein. In een streep wordt de afdaling in de richting van Chilham gemaakt, de regen is nu indrukwekkend. Wel goed uitkijken want de regen heeft van de ondergrond een soort van glijbaan met losliggende stenen gemaakt.

Zonder noemenswaardige glijpartijen wordt de verharde weg bereikt en kan het laatste stukje naar het plein van Chilham worden afgelegd. Bij aankomst wordt de waterschade opgenomen. Conclusie: van regen in Engeland wordt je minstens zo nat als van regen in Nederland.

Om uit te huilen en een beetje op te drogen wordt besloten dat thee met wat lekkers bij Shelly’s een goede afsluiting van de wandeling is.

Ps. al met al niet een hele bijzondere wandeling maar wel goed voor de kilometerteller. En wie weet hoe ver het getoeter de ruimte in is gegaan.

Facebooktwitter