Afstand: 6 kilometer

Waar: Cwmyoy (Wales)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Aan het begin van Llanthony Valley ligt Cwmyoy, drie huizen en een kerk met een scheve kerktoren (het verhaal is dat deze toren schever staat dan de toren van Pisa). Een mooi beginpunt voor een wandeling, maar dan moet je wel een heel steile klim overwinnen. We besluiten een beetje te smokkelen en de klim met de auto naar boven gereden. Vanaf de klein parkeergelegenheid aan de kant van de weg een mooi rondje gewandeld met toch nog een paar klimmetjes.

DSC_0004

Met de auto vakkundig geparkeerd langs de smalle weg, hebben we het zwaarste stuk van de wandeling al gehad. Vanaf het startpunt is het toch nog een klein klimmetje naar het ‘trigpoint’. De beloning is een mooi uitzicht. Voor we verder wandelen nog een steentje gezocht om net als zoveel andere wandelaars deze achter te laten (het is wel een kleiner steentje geworden).

Het wandeltempo gaat iets omhoog nu het pad vooral heuvelaf gaat. De paar schapen die we onderweg tegenkomen lijken niet echt onder de indruk van ons wandeltempo. Ze kunnen ons met gemak voor blijven. Als ze het rennen zat zijn maken ze zich, door over een muurtje te springen, uit de voeten. Onderweg nog een paar typische doorkijkjes op het landschap.

DSC_0013

Met het afbuigen van het pad lijkt het erop dat we het verste punt van de wandeling hebben bereikt en aan de terugweg gaan beginnen. Het gaat nog steeds heuvelaf. Dat doet vermoeden dat er in de laatste kilometer van de wandeling toch nog een klimmetje wacht.

Als we volgens het gps-apparaat niet meer ver van het startpunt verwijderd zijn, is het toch nog even een uitdaging om het wandelpad te vinden. Eenmaal gevonden is er nog een laatste uitdaging: een dwarsliggende boom. Zo te zien ligt die er ook al even. Het is even zoeken, maar met veel kunst-en-vliegwerk weten we toch allemaal de aan andere kant van de wegversperring te komen. Kleine tip: ga niet aan de taken hangen, niet alleen ziet dat er heel raar uit op de foto, niet elke tak kan een gewicht van meer dan vijfentwintig kilo dragen.

 

DSC_0016

Met het wandelingetje bijna compleet vinden de meeste wandelaars toch nog genoeg lucht om de laatste paar honderd meter huppelend af te leggen. Je kunt maar blij zijn dat je het weer gehaald hebt.

Ps. het schaap dat we onderweg zijn tegen gekomen heeft ondertussen het landschap wel gezien, het lijkt of hij er zelfs een sik van heeft gekregen. Wij vinden het ook zelfs na bijna twee weken wandelen nog steeds ongelofelijk mooi.

Facebooktwitter