Afstand: 9 kilometer

Waar: Chilham (Engeland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een wandeling vanaf het pleintje in Chilham in de richting van het bos. Het pad het bos in wordt geblokkeerd door metershoge brandnetels. Met een aangepaste route terug naar het dorp.

Blauw in de lucht is een goed moment om de wandelschoenen aan te trekken en op pad te gaan voor een wandeling. Startpunt is het plein voor het kasteel van Chilham. Omdat het eerste deel van de wandeling over wegen gaat is het goed uitkijken voor om de bocht zeilende auto’s.

Vanuit Old Wives Lees gaat de wandeling door een paar appelboomgaarden. Lange rechte graspaden heuvelaf, dus een ontspannen deel van de wandeling. Een klein stukje langs een paar typische boerderijen, en dan in de richting van het bos. Met het leermoment van de dag: ‘de hop on a string’. De hopplanten groeien hier vaak langs draden omhoog. En dan te bedenken dat je op een soort van stelten moet lopen om de draden bovenaan vast te kunnen knopen.

Gelukkig is zijn de wandelschoenen van vandaag meer geschikt voor langere afstanden en gaat de wandeling in gestaag tempo door. Ondertussen is de verharde weg een zandpad geworden en steekt de route een bospad in. Hier blijkt maar weer dat het een goed jaar voor de brandnetels is. Ook hier zijn de planten tot ruim schouderhoogte opgeschoten. Even diep adem halen en dan is het een pad zoeken tussen de brandnetels door in de hoop dat de hoeveelheid brandnetels meevalt. De eerste vijftig meter lukt nog maar als duidelijk wordt dat er voorlopig geen eind komt aan het oerwoud van prikkende planten besluit de groep de natuur voor deze wandeling te laten winnen en terug te gaan.

Weer op het zandpad aangekomen blijkt dat de benen hier en daar behoorlijk zijn geraakt. Omdat er geen ander bospad zo te vinden is zit er niets anders op dan terug te wandelen en via de verharde weg een route naar Chilham te vinden.

Met nog een paar stiles, een smal wandelpaadje en een paar kilometer verharde weg in de route (met hier en daar nog een uitgestrekt uitzicht) wordt de finish gehaald.

Ps. een wisselvallige wandeling. Leuke stukjes, maar ook minder indrukwekkende paden. Algemene conclusie: wandelen in het brandnetelseizoen in de korte broek is per definitie geen goed idee.

Facebooktwitter