Afstand: 9 kilometer

Waar: Zwolle (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een etappe van de IJssel biënnale 2017. Langs ‘Museum de Fundatie’ een mooie stop voor wie, naast de kunst van de IJssel biënnale nog wat kunst wil bekijken. Mooie oversteek met ‘het kleine veer’.

Een zonnige dag is een goede reden om de wandelschoenen aan te trekken voor een wandeling die vooral door open terrein gaat. Startpunt van de wandeling ligt in het centrum van Zwolle. Na een korte blik op het beeld van Rodin gaat de route in de richting van de stadsgracht en langs Museum de Fundatie met een korte stop bij de stadsbakker om een broodje voor de lunch te halen. Via de oude spoorbrug en langs het rangeerterrein wordt de dijk bereikt. Hier staat al een bankje te wachten. Uitzicht op de IJssel en lekker in het zonnetje, een prima plaats voor de lunch.

De wandeling gaat verder over de dijk in de richting van het veer. Even goed opletten voor de afslag naar het kunstwerk van Tanja Smeets. De route wordt iets verlengd door het pad helemaal uit te wandelen tot aan het water. Mooi uitzicht op ‘de rode brug’ en de rivier.

Dan wordt toch de wandeling weer op gepakt onderlangs de dijk. Iets minder wijds uitzicht maar wel iets rustiger lopen, geen voorbijflitsende fietsers. Bij het aanlegsteiger van het pontje staat een behoorlijke rij fietsers en voetgangers te wachten om naar de overkant gevaren te worden, dan blijkt dat er heel wat makke wandelaars en fietsers op een pondje gaan.

Met droge voeten wordt Gelderland bereikt en kunnen de laatste meters van de wandeling worden afgelegd. Finish voor vandaag ligt op het marktplein in het centrum van Hattem.

Conclusie van de wandelaars: een gemiddelde wandeling.

Ps. Wanneer je alleen de etappe Zwolle – Hattem wandelt, kun je met de bus terug naar Zwolle of de route ‘Engelse werk‘ volgen voor de wandeling naar Zwolle. Het deel door ‘het Engelse werk’ leverde de verrassing van de wandeling op: een voorbijvliegende ijsvogel.

Facebooktwitter