Afstand: 5 kilometer

Waar: Llanddewi Skirrid (Wales)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: De Skirrid Fawr-wandeling kent een paar variaties. Deze avondwandeling is inclusief een wat steile klim naar de top. Achteraf bekeken hebben we in de klim niet het officiële pad gevolgd maar de schapenroute. De klim was behoorlijk steil maar het uitzicht was geweldig.

DSC_0151

Altijd al willen weten hoe het uitzicht over het landschap is zo aan het eind van de dag. Er zit dus niet anders op om op weg te gaan voor een avondwandeling. De auto geparkeerd op de parkeerplaats aan de foto van de Skirrid. De hoop dat de eerste klim van de Skirrid ‘s avonds minder steil is dan midden op de dag blijkt al snel te vergeefs te zijn. Ook na zes uur bijt de eerste klim in de kuiten.

Eenmaal door het tweede klaphek is de wandeling een stuk makkelijker. Tijd om een paar foto’s te maken van een andere hobbel in het landschap: the Sugar Loaf. Omdat het licht op tijd uit gaat, kunnen we niet te veel tijd aan het maken van foto’s besteden. We volgen de bekende weg. Eenmaal aan de andere kant van de Skirrid komt er een keuzemoment.

DSC_0160

Gaan we richting de top of blijven we ook vandaag aan de voet van de heuvel. Het wordt de wandeling naar de top. Even een discussie onderling waar het pad naar boven loopt. We kiezen voor een pad tussen de begroeiing door. Dat lijkt het goede pad te zijn, maar al snel wordt de klim behoorlijk steil en is het pad bijna onzichtbaar geworden. Het wandelen is al snel over, het is meer klimmen geworden.

DSC_0167

Gade geslagen door een paar ervaringsdeskundigen. Aan de blik in de ogen te zien zijn er wat vraagtekens bij de elegantie van onze klimpoging. Hoe dan ook we weten het pad op de top van de Skirrid te bereiken. Even uitblazen en de zenuwen kalmeren. Dan is er genoeg tijd om nog een paar mooie foto’s van de ondergaande zon te maken.

De route is nu weer duidelijk te zien het gaat heuvel af, het tempo gaat dus direct om hoog. Jammer genoeg zijn er nu geen schapen in de buurt om onder de indruk te zijn. Net voor de schemer bereiken we zonder kleerscheuren en en ervaring rijker de parkeerplaats. Two thumbs up.

Ps. de fotograaf van de foto bovenaan het blogbericht wil graag een compliment. Niet alleen omdat ook hij de wandeling heeft volbracht maar ook voor de geweldige foto. Deze uitzichten maken de klim meer dan waard (hoewel we daar tijdens het klimmen niet helemaal overtuigd van waren). Hierbij het compliment: bedankt voor de geweldige foto.

Facebooktwitter