Afstand: 13 kilometer

Waar: Vierhouten (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een afwisselende wandeling door het Vierhouterbos.

Een zonnige middag is een goede reden om de wandelschoenen nog een keer in actie te zetten. Rond Vierhouten ligt genoeg bos en heide om een wandelingetje te kunnen maken. Net buiten Vierhouten, op de parkeerplaats die verscholen in het bos weggestopt ligt, wordt de rugzak op gedaan en is iedereen klaar om te vertrekken.

Het brede grintpad wordt al snel ingewisseld voor een smal bospaadje en slingert tussen de bomen door. Ondanks het mooie wandelweer is het erg rustig in het bos. Het bosdecor wordt ingewisseld voor heide en gelijk wordt het een paar graden warmer nu de zon vol op de rug schijnt.

Na zeven kilometer wordt de verharde weg overgestoken met nog steeds bos en heide als achtergrond. Nog meer brede en smalle bospaden, heidevelden en hier en daar een open veld wisselen elkaar gestaag af. De route is niet al te ingewikkeld dus er is genoeg tijd om van de omgeving te genieten. Bij het bankje met uitzicht op het tweede heideveld wordt een korte pauze ingelast. Even tijd voor een drankje.

Zon op het gezicht en wind in de haren zijn prima pauzeomstandigheden. Wanneer de wandelaars zijn bijgetankt is het tijd om het laatste stukje van de wandeling af te handelen.

Nog een paar omtrekkende bewegingen over de bospaden en dan komt toch het klaphek vlakbij de parkeerplaats in beeld. Met een niet te missen klap valt het hek dicht. Nog even goed uitkijken bij het oversteken van de weg en dan is het eindpunt bereikt.

Ps. misschien niet de meest spectaculaire wandeling, maar het cijfer van de wandelgroep voor deze wandeling is toch een ruime 8, vooral vanwege het wisselende decor.

Facebooktwitter