Paddenpoel

Afstand: 8 kilometer

Waar: Rheden (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Vanaf het bezoekerscentrum van natuurmonumenten gaat de wandeling over de ‘Veluwezoom’.  De wandeling gaat nogal op en af. Met een beetje geluk kom je op de wandeling een verzameling wilde dieren tegen.

DSC_0001

Nu het stof een beetje is neergedaald na het besluit om in juni een lange wandeltocht te gaan maken, is het trainen begonnen. Vandaag maar eens kijken hoe het met de benen gaat op het heuvelachtige terrein van de ‘Veluwezoom’.  Een mooi startpunt voor vandaag ligt in Rheden. Bij het bezoekerscentrum is genoeg parkeergelegenheid, maar die is om een zonnige zaterdag toch behoorlijk vol. Bij het bezoekerscentrum beginnen verschillende wandelingen, maar ik besluit toch maar weer op mijn gps te vertrouwen en een vrije wandeling te gaan maken.

Volgens de kalender is het al lente, maar er nog weinig groen aan de bomen te zien. De brem doet wel haar best om de lente te laten beginnen.

DSC_0002

Langs het pad zijn er een paar modderpoelen. In een van de plassen komen de luchtbellen naar boven. Even stil staan en dan blijken er een paar padden, met de ogen net boven de waterlijn, in het  zonnetje te liggen genieten. Ook hier lijkt het voorjaar door te breken.

De wandeling gaat over het wildrooster en weer een klimmetje en een dubbel klaphek. Tussen alle fluittonen, is ook het getik van een specht te horen. Even stil staan om te kijken of ik de vogel kan vinden. Het is even zoeken, maar dan is de vogel toch gevonden. Het blijkt een zwarte specht te zijn. Voor deze vogel is het voorjaar een drukke periode omdat hij elk jaar een nieuw nest uithakt. Best handig voor andere dieren zoals de bosuil of de boommarter die dankbaar als nieuwe bewoners het oude nest bewonen.

DSC_0012

Even op de klok kijken. Dan blijkt het toch al laat te zijn, dus opschieten om op tijd te zijn voor mijn afspraak. In bijna looppas terug naar het het startpunt. Met nog drie minuten over is het wandelrondje af en nog tijd over voor koffie.

In het gebied lopen zoveel routes, dat het bijna onmogelijk is een pad te vinden dat niet bij een route hoort. De wandeling die uiteindelijk op de gps staat is een samenspel van stukjes van verschillende wandelingen.

Ps. bij het bezoekerscentrum is gelegenheid om wat te eten en te drinken.

Facebooktwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2020 Diana wandelt — Ondersteund door WordPress

Thema door Anders NorenOmhoog ↑