Afstand: 12 kilometer

Waar: Heerde (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een wandeling door het bos bij Heerde, inclusief uitzicht op het Pluizenmeertje, een klimmetje op de Renderklippen en de mogelijkheid tot pootjebaden bij het Heerderstrand.

Vandaag start de wandeling op de parkeerplaats aan de ‘nieuwe zuidweg’. De eerste kilometer gaat over het brede bospad.  In het bos is er genoeg keuze uit zandpaden om een uitgebreid rondje te maken en lucht te scheppen voor vijfentwintig coupletten van ‘een potje met vet’. Tegen de tijd dat er redelijk ingezongen is gaat de route het stiltegebied in, blijkt dat je hier geen geluid mag maken in het weekend (zou de specht die vol overgave op een boom aan het hameren is wel weten dat het vandaag zondag is?). Je vraagt je in alle ernst toch af wie zonder te lachen dit bordje op heeft gehangen?

In redelijke rust slingert de wandeling in de richting van het ‘Pluizenmeertje’ en de ‘Renderklippen’.  Met de schaapskooi in de linkerooghoek, slingert de route over de verschillende zandpaden op de hei inclusief een kleine kuitenbijter. Beloning voor de klim zijn mooie uitzichten over de Renderklippen.

Wanneer de heide is overgestoken gaat de route over diverse zandpaden, een stukje fietspad en langs een paar sprengen in de richting van het ‘Heerderstrand’. Iemand ie de voeten even wil laten afkoelen kan de grote teen even in het water steken. Nog een klein klimmetje over de heide en dan het laatste stukje door het bos voordat de parkeerplaats weer wordt bereikt. De wandelgroep is het erover eens: fijn gewandeld in een afwisselend rondje.

Ps. onderweg is er geen terras, wel een paar bankjes voor een pauze.

Facebooktwitter