Afstand: 14 kilometer

Waar: Olst (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een wandeling vanaf het station in Olst, over de dijk naar Deventer.

Vanaf het bankje op het plein voor het station van Olst de route uitgestippeld voor de tweede wandeling van de dag. Zonder omwegen wordt de weg naar de pont gevonden. Halverwege de oversteek barst de eerste stortbui van de dag los. En voor er voet aan vaste wal gezet kan worden staat er twee centimeter water in de schoenen. Gelukkig heeft de paraplu de jas nog een beetje droog gehouden.

Even kiezen tussen optie 1: met de pont terug en naar het station om de trein richting huis te nemen of optie 2: door de regen verder over de dijk richting Deventer. Met het water in de schoenen ligt het misschien niet voor de hand, maar de keuze valt toch op optie twee. Onder moeders paraplu en met ondertussen opgewarmd regenwater in de wandelschoen gaat het links af en de dijk op met de neus in de richting van Deventer, een van de oudste steden van Nederland.

De route is eenvoudig en eigenlijk niet meer dan gewoon de dijk volgen. Met zeven kilometer op de teller besluit de regen dat het genoeg is voor vanmiddag. Voor het tweede deel van de wandeling kan de paraplu ingeklapt worden. Met een ander gezichtspunt dan de heenweg, trekken aan de overkant van de IJssel de verschillende herkenningspunten langs.

De dijk volgt de rivier en laat de wandelaar een paar keer een blik werpen op de watertoren van Deventer. Wanneer het kunstwerk van de IJsselbiennalenadert  is de finish niet meer ver.

In een laatste lange rechte lijn door het park, wordt de parkeerplaats vlakbij het voetgangersveer bereikt. Met een hele verzameling stappen op de teller worden de wandelschoenen ingeruild voor een paar ruimer zittende schoenen.

Ps. deze wandeling kun je combineren met ‘Etappe Deventer – Olst‘ zodat je een rondje kunt wandelen.

Facebooktwitter