Afstand: 8 kilometer

Waar: Apeldoorn (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een wandeling door het paleispark van ‘Paleis het Loo’.

Met de eerste blaadjes van de bomen is het paleispark een voor de hand liggende bestemming voor een wandeling. Vanaf de parkeerplaats steekt de route het bos in. Afwisselend worden de rode, witte en zwarte bordjes gevolgd over de verschillende slingerende bospaden.

Afgezien van een paar opvliegende vogels, die luidkeels protest aantekenen bij de wandelaar, is het vooral stil in het park.

Halverwege de wandeling maakt het bosdecor plaats voor een vijver inclusief twee badhuisjes. Tussen de fuchsia door tot aan het hek gewandeld met een wijds uitzicht op de vijver met een hele verzameling karpers die zich heel even de wandelaar bekijken maar dan al gauw tot de conclusie lijken te komen dat er betere dingen te doen zijn en samen eensgezind wegzwemmen.

Over een paar bruggen wordt het rondje om de vijver afgemaakt om vervolgens weer in de richting van het paleis te wandelen.

Met nog even een snelle blik op het paleis, is het tijd om weer richting de parkeerplaats te wandelen. Een paar bospaden inclusief een kleine balanceeract op een smal bruggetje voor het toegangshek van het park weer in beeld komt. Tijd om het zand van de schoenen te stampen.

Mocht je nog energie over hebben en een ander deel van het paleispark willen zien, combineer dan de wandeling bijvoorbeeld met ‘wild-observatiepost‘.

Ps. begonnen als een gewone boswandeling waren er meerdere bijzondere doorkijkjes die al met al tot een afwisselende wandeling optelden. Fijn gewandeld.

Facebooktwitter